Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To je usmjerilo utakmicu

Liverpool proklinje, City slavi milimetre: Trenutak koji je sve okrenuo

Derbi 21. kola Premierlige i derbi cijele sezone odigran je na Etihadu.

Nije gol za Liverpool (Screenshot: Twitter)

U posljednjoj, ujedno i najzanimljivijoj utakmici 21. kola Premierlige Manchester City pobijedio je Liverpool s 2:1 i dodatno zaoštrio borbu za naslov prvaka.

Liverpool je ostao vodeći s 54 boda, ali se momčad Pepa Guardiole ovim trijumfom probila na drugo mjesto s 50 bodova, dva više od trećeplasiranog Tottenhama.

Imao je Liverpool meč-loptu sinoć na Etihadu. Da su pobijedili, otišli bi na velikih +10 i imali bi ogromnu psihološku prednost.

Ali to se nije dogodilo, a tko zna kako bi se situacija razvijala da je u 21. minuti, pri rezultatu 0:0, lopta cijelim obujmom prešla gol-liniju. Sadio Mane izašaoje sam pred Edersona i pucao, lopta se odbila od stative natrag u polje, gdje ju je John Stones htio ispucati, ali je pogodio svog vratara Edersona i u čudnom luku odbila natrag prema golu. Išla je u praznu mrežu, ali se Stones pribrao i uspio ju je izbiti, i to u trenutku u kojem je većina lopte prešla gol-liniju. Englezi su izračunali da se radilo o 11 milimetara – tolikim je dijelom lopta u trenutku Stonesova izbijanja dirala gol-liniju i spasila Manchester City.

Baš kao i u toj situaciji, milimetri nisu bili na Liverpoolovoj strani niti u 72. minuti, kada je Leroy Sane postigao pobjednički zgoditak. Njemački je reprezentativac pucao i pogodio lijevu stativu, od koje se lopta odbila i uzduž cijele gol-linije šetala do druge vratnice i naposljetku se ponovno odbila u mrežu.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider