Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kada je najopasniji?

Messi je zabijao u svim minutama tijekom karijere osim u tri. Znate li koje?

Lionel Messi postigao je 501. pogodak u karijeri u srijedu protiv Deportiva...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dnevni list Canchallena napravio je analizu svih 501 pogodaka Lionela Messija u dosadašnjoj karijeri. Argentinac je postigao 451 pogodak za Barcelonu i 50 za reprezentaciju. Na tablici koju je napravio spomenuti izvor vide se sve minute u kojima je Messi zabijao svoje pogotke, a zanimljivo da samo u tri minute (od 1. do 90+.) Messi nije zabio.

Argentinac još jedino nije zatresao suparničku mrežu u 1., 2. i 69. minuti utakmice. Najopasniji je u završnicama poluvremena, pogotovo u završnici utakmice. U 90. minuti plus sudačka nadoknada Messi je u karijeri postigao čak 29 pogodaka! U 45. plus sudačka nadoknada u prvom poluvremenu Argentinac je zabio 12 golova.

Duži period minuta u kojem je Messi najopasniji je posljednjih 10 minuta utakmice i 10-ak završnih minuta prvog poluvremena. Zaključno s 89. minutom Messi je u karijeri zabio 76 golova, a kad tome dodamo 29 pogodaka u 90. i sudačkoj nadoknadi, dobijemo brojku od čak 105 pogodaka u periodu od 13-ak posljednjih minuta na utakmici.

U smiraju prvog poluvremena, od 38. do 45. minute plus sudačka nadoknada Messi je zabio 49 pogodaka.

Najneaktiviji je u začecima utakmica, odnosno od 1. do 10. minute. U tom je periodu kroz cijelu svoju karijeru postigao svega 25 golova.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider