Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modriću i Tottiju ovacije

VIDEO Real kaznio Romu: Ronaldo pokazao Džeki i Salahu kako se zabija

Real je pobijedio Romu 2:0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Real Madrida izborili su plasman u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratnom dvoboju osmine finala pobijedili Romu 2-0, rezultatom kojim su slavili i u Rimu. 

VIDEO Wolfsburg u četvrtfinalu Lige prvaka

Golove za 'Kraljevski klub' zabili su Cristiano Ronaldo u 64. minuti i James Rodriguez četiri minute kasnije. No, gosti mogu žaliti jer su u prvih sat vremena imali četiri sjajne prilike, pri čemu je čak tri puta neprecizan bio Mohamed Salah.

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić bio je jedan od najbolji igrača utakmice, a na terenu je proveo 75. minute kada ga je zamijenio Jese. Mateo Kovačić je dobio priliku u posljednjih šest minuta, a pred kraj utakmice ušao je i legendarni kapetan Rome Francesco Totti. Bernabeu se naklonio Tottiju kojem je to možda i posljednji nastup u Ligi prvaka.

Real je ovom pobjedom šestu sezonu uzastopce izborio plasman u četvrtfinale Lige prvaka, ali i prvi put nakon 29 godina izbacio neki talijanski klub iz Europe u dvije utakmice. U posljednjih osam okršaja svih osam puta je ispao. Četiri puta je ispadao od Juventusa (1996, 2003, 2005, 2015), dva puta od Milana (1989 i 1990), te po jednom od Torina (1992) i Rome (2008). Posljednje slavlje 'Kraljevski klub' je protiv nekog talijanskog kluba ostvario u sezoni 1987/88. protiv Napolija.

VIDEO Real - Roma 2:0

Roma je hrabro ušla u susret i u 14. minuti je mogla šokirati Bernabeu. Salah je povukao brzu kontru i sjajno uposlio Džeku koji je iz idealne situacije promašio vrata. Real je prvi put opasnije zaprijetio u 21. minuti klada je Modrić pucao s ruba kaznenog prostora, no Szczesny je bio spreman. Gosti su veliku priliku imali i u 28. minuti.

Ovoga puta čistu priliku je imao Salah, no i on je pucao pred gola. Do kraja prvog dijela vidjeli smo još jednu opasnost pred vratima talijanskog sastava, no Szczesny je još jednom sjajno reagirao, ovoga puta je pucao Ronaldo. Salah je imao zicer i u 50. minuti kada se sam našao ispred Navasa, no još jednom je početnički reagirao.

Sve nade gostiju u moguće čudo nestale su u 64. minuti kada je Cristiano Ronaldo zabio svoj 13. pogodak u LP ove sezone. Četiri minute kasnije mrežu Rome je zatresao i James Rodriguez na Ronaldovu asistenciju. Dvije minute prije kraja Roma je mogla ublažiti poraz, no Perotti je uzdrmao vratnicu.

REAL MADRID - ROMA 2-0

MADRID. Stadion Santiago Bernabeu - 76,450 gledatelja; Sudac: Szymon Marciniak (Poljska);

Strijelci: 1-0 Ronaldo (64), 2-0 James Rodriguez (68)
Žuti kartoni: Danilo / Zukanović
Crveni karton;

REAL MADRID: Keylor Navas - Danilo, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrić (od 75. Jese), Casemiro (od 84. Kovačić), Kroos - Bale (od 61. Vazquez), James Rodriguez, Cristiano Ronaldo

ROMA: Szczesny - Florenzi, Manolas, Zukanović, Digne - Pjanić (od 46. Vainqueur), Keita (od 86. Maicon) - Salah, Perotti, El Shaarawy (od 74. Totti) - Džeko


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider