Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Roma na -10 u Ukrajini

Sevilla čeka Manchester United i plaši se jednog igrača: "Možemo ga samo ubiti, srušiti..."

Klubovi koji su osvojili posljednje četiri Europske lige sučelit će se međusobno u Andaluziji.

Alexis Sanchez i Paul Pogba (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Zavjesa na prve utakmice osmine finala Lige prvaka spušta se večeras gostovanjem Manchester Uniteda u Sevilli, odnosno okršajem Šahtara i Rome u Harkovu.

Bit će to prvi europski ogled Seville i Uniteda premda ova dva kluba zajedno imaju 11 europskih trofeja. United je osvojio tri naslova europskog prvaka, Kup pobjednika kupova, Europsku ligu i europski Superkup, dok je Sevilla pet puta osvojila Kup Uefa/Europsku ligu, te europski Superkup.

Zanimljivo, Sevilla je tri puta uzastopce osvojila Europsku ligu (2014., 2015., 2016.), a naslijedio ju je upravo United.

"Očekuje nas težak ispit. United ima odličnu momčad i sjajnog trenera. Mourinho je veći pobjednik od bilo koga od nas. Trenira na način da ulazi u um igrača kako bi dobio najbolje od njih," kazao je Sevillin trener Vincenzo Montella.

Montella protiv svog idola Mourinha

Talijanski stručnjak je priznao kako mu je upravo Mourinho bio uzor na početku trenerske karijere.

"Kada sam počinjao trenersku karijeru, pratio sam i analizirao njegove metode."

Montella je preuzeo Sevillu koncem prosinca prošle godine i pod njegovim vodstvom Andalužani su u 13 susreta upisali osam pobjeda, tri poraza i dva neodlučena ishoda. Priznao je kako se najviše boji Alexisa Sancheza.

"Možda ga možemo ubiti, srušiti ili tako nešto", kazao je Montella sa smiješkom dodavši:

"Sjećam se Sancheza jako dobro dok je igrao u Italiji. od tada je bitno napredovao, sjajan je u pronalaženju prostora te ima jako dobru brzinu u napadu."

U suparničkim redovima najveća je dvojba hoće li nastupiti Paul Pogba. Francuski veznjak je propustio zadnji ogled protiv Huddersfield, službeno zbog viroze, premda engleski mediji navode kako se posvađao s Joseom Mourinhom.

"Pogba nije igrao dobro u zadnjih nekoliko utakmica. U ovom trenutku ne igra dobro. Momčad ga treba na dobroj razini", dodao je portugalski stručnjak.

-10 stupnjeva u Ukrajini

I dok će u Sevilli biti najmanje 15 stupnjeva Celzijusa, u Harkovu se za vrijeme utakmice Šahtar - Roma očekuje minus 10. Šahtar je već jednom izbacio Romu u osmini finala Lige prvaka i to u sezoni 2010/11. Ukrajinci su u Rimu slavili 3:2, a potom u Donjecku 3:0. Treći pogodak u uzvratnom susretu zabio je bivši hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva.

"Šahtar i dalje ima sjajnu momčad. U Italiji samo Juventus i Napoli ima bolju ekipu. Romi neće biti lako", kazao je rumunjski stručnjak Mircea Lucescu koji je 12 godina vodio Šahtar, a trenutačno je izbornik turske reprezentacije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider