Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Alarm već zvoni

Puklo između Mourinha i Pogbe: Kako je od izljeva ljubavi došlo do pravog rata

Na Old Traffordu vrije nakon dvaju poraza na posljednjim gostovanjima u Premierligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Manchester Unitedu se upalio alarm poslije nedjeljnog poraza u Newcastleu. Crveni vragovi su se odavno pomirili s tim da će gradski rival Manchester City osvojiti naslov prvaka, a donedavno su barem imali komfornu situaciju kad je u pitanju borba za nastup u Ligi prvaka iduće sezone.

Sad više niti to nije tako jer se serijom pozitivnih rezultata borbi za tri preostala mjesta priključio i Tottenham pa su sada United, Liverpool, Chelsea i Spursi unutar četiri boda.

Prve četiri ekipe iz Premierlige izborit će plasman u Ligu prvaka (nitko ne mora u kvalifikacije), a budući da je City siguran, ostaju još tri mjesta, a kandidata su četiri.

Mourinho dolio ulje na vatru

Zbog te male bodovne zalihe Manchester United i dalje najbolje kotira u tom društvu, iako je jasno da će biti žestoke borbe do samog kraja, djelomično i zato jer situacija u svlačionici Crvenih vragova nije nimalo dobro.

Već neko vrijeme ne štima na relaciji menadžer-najskuplji igrač, a Jose Mourinho je dolio ulje na vatru indirektno okrivivši Paula Pogbu za poraz kod Newcastlea.

Novi trenutak je taj da je Pogba ljutit zbog svoje pozicije unutar Mourinhove formacije. Francuski veznjak želi da Mourinho izmijeni formaciju i omogući mu da igra nešto ofenzivnije, na lijevoj strani veznog reda. Portugalac pak smatra da Pogba sa svojim fizičkim i tehničkim kvalitetama može biti izvrstan bilo gdje u veznom redu. Pogbi se to ne sviđa pa se baš i ne pridržava taktičkih uputa i ne daje obrambeni doprinos, a to je nešto što se vidi u igri i odražava na cijelu momčad.

Zanimljiv izvor informacija

Cijela stvar je otišla toliko daleko da Mourinho i Pogba ne mogu smisliti jedan drugoga, a da bude zanimljivije, priču je objavio Duncan Castles, novinar koji često prvi u javnost pušta informacije koje se tiču Mourinha te su mnogi skloni pomisliti kako je i sve ove podatke dobio od Mourinha osobno.

Kad je krajem svibnja 2016. Mourinho izabran za menadžera Manchester Uniteda, njegov prvi pick bio je Paul Pogba te je u sklopu cijele operacije redovito slao komplimente na račun mladog Francuza, kako bi ubrzao njegov dolazak iz Juventusa. U tome je i uspio, učinivši ga u tom trenutku najskupljim nogometašem u povijesti nogometa. U međuvremenu, niti dvije godine od toga, izljeve ljubavi zamijenio je osobni antagonizam kojem se ne nazire kraj...

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider