Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
veliki preokret

Juniori Dinama u zadnjim sekundama srušili Juventus!

Juniori Dinama su u susretu 2. kola skupine H Lige prvaka za mlade na igralištu 'Hitrec-Kacian' svladali vršnjake iz Juventusa s 2-1 (1-1).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Modri' su prvi zaprijetili. U 7. minuti Fintić je ušao s lijeve strane u Juventusov kazneni prostor i snažno pucao. Talijanski vratar Del Favero obranio je njegov udarac. Šest minuta poslije 'Stara dama' došla je u prednost. Branič 'modrih' Briški pokušao je vratiti loptu vrataru Horkašu, ali to je napravio vrlo loše.

Caligari je prvi došao do lopte i nesebično uposlio Keana koji s lakoćom pogađa praznu mrežu zagrebačke momčadi. No, nije se dugo čekalo na izjednačenje. U 17. minuti lijepo su kombinirali Olmo i Fintić koji je ubacio s lijeve strane, a Božić je glavom prebacio gostujućeg vratara za 1:1.

Juniori Dinama su do odmora bili mnogo opasnija momčad, a posebno se isticao Dani Olmo. Španjolac je imao tri lijepe prilike, ali nije uspio zabiti pogodak. U 44. minuti Fintić je odlično ubacio, a na povratnu loptu natrčao je Olmo, ali njegov udarac zaustavio je Del Favero.

'Modri' su nastavili prijetiti i u nastavku. U 50. minuti velike su prilike imali Moro i Božić. Četiri minute poslije Dani Olmo je sjajno uposlio Božića koji je izašao sam pred gostujućeg vratara, zaobišao ga, ali je bio neprecizan.

Juventus se uglavnom branio. U 68. minuti Sosa je pronašao Moru koji je snažno pucao kraj vrata. Dinamovci su veliki pljesak zaradili u 72. minuti nakon sjajne kombinacije Olma i Božića, a udarac napadača Dinama zaustavio je talijanski vratar. Nešto kasnije Božić je ponovno bio u dobroj prilici, ali je njegov udarac glavom završio kraj stative.

Dinamo je bio mnogo bolja momčad od Juvea, a dobru igru na kraju su nagradili pogotkom. U drugoj minuti sudačke nadoknade Božić je zabio svoj drugi pogodak na utakmici za Dinamovu pobjedu.

Dinamo (4-2-3-1) je igrao u sastavu: Horkaš – Đurasek (od 78. Hudećek), Briški, Soldo, Sosa – Knežević, Moro – Špikić (od 65. Abaz), Olmo, Fintić (od 88. Đurić) – Božić.

U drugoj utakmici skupine H Sevilla je pobijedila Lyon s 2:1.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider