Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Armirani beton

Simeone stvorio 'monstruma': Ovo užasava suparnike Atletica

Ovaj tjedan igraju se uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su Real Madrid, PSG, Benfica i Wolfsburg već izborili prolaz, ovoga tjedna doznat ćemo i posljednja četiri putnika u četvrtfinale Lige prvaka.

U utorak će snage odmjeriti Manchester City - Dynamo Kijev (3-1) i Atletico Madrid - PSV Eindhoven (0-0), a dan kasnije Barcelona - Arsenal (2-0) i Bayern - Juventus (2-2).

City je u prvom susretu u Kijevu pobijedio Dynamo 3-1 i ima veliku prednost uoči sutrašnjeg uzvrata. Premda Manuel Pellegrini poziva na oprez bila bi senzacija kada bi 'Građani' ostali bez prvog plasmana u četvrtfinale Lige prvaka u povijesti kluba.

"Imamo odličan rezultat iz prve utakmice, ali ništa nije gotovo," kazao je menadžer engleskog sastava.

City lovi prvo četvrtfinale Lige prvaka

Odigravši 0-0 protiv Norwicha u subotu City je po svemu sudeći ispao iz utrke za naslov prvaka. Trenutačno ima devet bodova minusa, a vodeći Leicester ima i utakmicu manje. Momčad sa stadiona Etihad je ispala i iz FA kupa, a osvojeni Liga kup premalo je za ambicije kluba.

"Smanjili smo izglede za osvajanje naslova prvaka i jedino što nam preostaje je Liga prvaka," dodao je Pellegrini koji je četvrtfinale LP već izborio na klupi Villarreala i Malage.

City u zadnjih 17 domaćih utakmica u Ligi prvaka samo jednom nije primio gol, u pobjedi protiv Bayerna 2011. godina. No još je gori podatak kako je Dynamo na 13 gostovanja na 'Otoku' upisao 11 poraza i dva remija, a sada bi trebao pobijediti s dva gola razlike uz najmanje tri postignuta gola.

"City je jedna od najboljih momčad na svijetu, posebice njihov napad. To smo dobro vidjeli u prvom susretu. Na nama je da uoči uzvrata analiziramo pogreške," kazao je Dynamov trener Sergej Rebrov. Kijevski sastav je posljednji put bio u četvrtfinalu Lige prvaka 1999. godine kada Rebrov bio u sastavu. Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida trebao bi nastupiti za Ukrajince.

Utorak donosi i uzvratni susret između Atletico Madrida i PSV Eindhovena. Prva utakmica na Philips stadionu je završila bez golova, a domaćin je završio utakmicu s igračem manje nakon što je u 68. minuti isključen Gaston Pereiro.

Granitna obrana Atletica

Momčad Diega Simeonea je nakon gostovanju u Nizozemskoj nanizala četiri ligaške pobjede uz 10-1 razliku pogodaka. Zanimljiv je i podatak kako Atletico na zadnjih 12 od 16 utakmica u Ligi prvaka nije primio pogodak, dok je PSV upisao devet poraza na zadnjih 12 gostovanja u LP.

 

"Posljednje tri utakmice zabili smo devet golova i to s različitih pozicija, što me posebno raduje. Važno je i što stvaramo dosta prilika," kazao je Atleticov trener Diego Simeone, dok je veznjak Saul Niguez dodao: "Za nas je najvažnije ne primiti pogodak. Siguran sam kako ćemo mi zabiti i izboriti prolaz," kazao je Niguez.

PSV putuje na Vicente Calderone nakon domaćeg kiksa u prvenstvu protiv Heerenveena (1-1) . Srećom po njih i Ajax je uprskao protiv NEC-a (2-2) pa PSV i dalje ima bod više.

"Ljut sam jer su igrači razmišljali o Atleticu, a ne o Heerenveenu," kazao je Phillip Cocu. PSV je do sada 12 puta gostovao u Španjolskoj i pritom upisao osam poraza i četiri remija. Na Calderonu su igrali jednom, 2008. i izgubili 1-2.

"Svjesni smo težine zadatka koji je ispred nas. Atletico je u prednosti, ali nećemo se predati bez borbe," kazao je vratar nizozemskog sastava Jeroen Zoet. Od preostalih vratara u Ligi prvaka Zoet ima najviše obrana, 26.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider