Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na korak od četvrtfinala

VIDEO Manchester City nokautirao Dinamo u Kijevu

Manchester City je pobijedio Dinamo sa 3:1 u Kijevu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Manchester City je u Kijevu pobijedio Dynamo 3-1 i načinio veliki korak prema svom prvom plasmanu u četvrtfinale elitnog natjecanja 'Starog kontinenta'.

VIDEO PSV i Atletico ratnički, divljački okršaj Urugvajaca

Golove za 'Građane' zabili su Sergio Aguero (15), David Silva (40) i Yaya Toure (90), dok je pogodak za Dynamio zabio Vitalij Bujalskij (59). Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida odigrao je cijeli susret za Dynamo.

Manchester City je doputovao u Kijev s nizom od tri uzastopna poraza (Leicester, Tottenham, Chelsea) i očajnu razliku pogodaka (3-10), ali i bez nekoliko važnih prvotimaca (Kevin de Bruyne, Fabian Delph, Samir Nasri, Eliaquim Mangala, Jesus Navas). Kijevljani su se nadali kako bi njihov prvi nastup u 'knock out' fazi Lige prvaka nakon 17 godina mogao završiti uspješno, no 'Građani' su već nakon prvih 45 minuta uništili nadu domaćina.

City je poveo u 15. minuti nakon ubačaja iz kornera. David Silva je ubacio, Yaya Toure spustio loptu, a Aguero iz blizine zabio za 1-0. Bio je to njegov već 16. pogodak u posljednjih 17 nastupa u Ligi prvaka. Sjajni Argentinac je sudjelovao i u akciji i kod drugog gola. Sjajnim potezom je gurnuo loptu do Raheema Sterlinga koji je oštro ubacio na drugu vratnicu gdje je spremno čekao Silva.

Dynamo je smanjio zaostatak u 59. minuti golom Vitalija Bujalskog. Vida je ubacio s lijevog boka, Otamendi glavom odbio do Bujalskog koji je pucao sa 20-tak metara, a lopta je pogodila Otamendija i promijenila smjer prevarivši Harta. Ukrajinski sastav je mogao izjednačiti, no Miguel Veloso i Bujalski su bili neprecizni, a kazna je stigla u 90. minuti kada je Yaya Toure udarcem s ruba kaznenog prostota zabio za 3-1.

Uzvratni susret je 15. ožujka u Manchesteru.

VIDEO DYNAMO KIJEV - MANCHESTER CITY 1-3

KIJEV. Olimpijski stadion - 70,500 gledatelja; Sudac: Antonio Mateu Lahoz (Španjolska);

Strijelci: 0-1 Aguero (15), 0-2 David Silva (40), 1-2 Bujalskij (59), 1-3 Yaya Toure (90)
Žuti kartoni: -
Crveni karton: -

DYNAMO: Šovkovskij - Danilo Silva (od 66. Makarenko), Dragović, Vida, Khacheridi - Rybalka, Garmash (od 31. Veloso) - Gonzalez, Bujalskij, Jarmolenko, Teodorczyk (od 46. Moraes).

MANCHESTER CITY: Hart - Sagna, Clichy, Otamendi, Kompany - Fernando, Sterling - Silva, Fernandinho, Toure - Aguero (od 90+1 Iheanacho).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider