Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Astronomska plaća

Barca dogovorila veliko pojačanje, Rakitić u kombinaciji: Messiju ispunjena papreno skupa želja

Milanski Inter već se pomirio s time da će ga naljeto napustiti ponajbolji igrač Lautaro Martinez...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Inter se polako počinje pripremati na život poslije Lautara Martineza (22). Nije još službeno, ali talijanski mediji pišu da su se Nerazzurri pomirili s time da će ih argentinski napadač napustiti u ljetnom prijelaznom roku.

S druge strane, Barcelona je još uvijek u aktivnoj potrazi za klasnim napadačem koji će zamijeniti Luisa Suareza. Navodno je Lionel Messi najveći zagovornik mladog sunarodnjaka, koji je u Inter stigao prije dvije godine iz Racing Cluba te su u vrlo kratkom vremenu pretvorio u jednog od najpotentnijih napadača svijeta.

Barcelona sve dogovorila s Lautarom Martinezom

Tuttosport piše da je Martinez praktički već sve dogovorio s Barcelonom te da je prijelaz na Camp Nouu tek pitanje tehničke realizacije transfera. No neke stvari još uvijek nisu posve jasne.

gol expired Panika u Evertonu: Jedan igrač pokazivao simptome, svima poručeno da se drže što dalje od kluba divider

Mladom napadaču ugovor s Interom istječe tek 2023. U ugovoru ima ugrađenu otkupnu klauzulu koja vrijedi do 15. srpnja, a iznosi 111 milijuna eura. U Interu se nadaju da je Barcelona neće aktivirati, već da će džentlmenski pristati na dogovor, najviše radi zadržavanja dobrih odnosa dvaju klubova i lako moguće daljnje suradnje.

Inter cijeni Martineza na 150 milijuna i vjerojatno bi pristao da se dio tog novac prelomi trampom. Nedavno je katalonski Sport pisao da je Barca spremna isplatiti 70 milijuna u kešu te dodati još dvojicu svojih nogometaša, Semeda i Artura Vidala.

Rakitić u kombinaciji

Tuttosport, pak, tvrdi da je Inter zainteresiran za još neke Barcine igrače. Navodno su u igri još Todibo, Alena, Ivan Rakitić i Arthur. Ostaje za vidjeti gdje će se i hoće li se uopće Inter i Barca naći. Ili će možda Barca odlučiti aktivirati otkupnu klauzulu. Ako se Katalonci odluče za taj korak, jasno je da će doći do konflikta s talijanskim klubom. Njihova suradnja bit će zaključena na duže vrijeme.

gol expired Real i Barcelona trpe ogromne gubitke: Prijeti im težak udarac od kojeg će se teško oporaviti divider

Tuttosport otkriva da bi Martinez u Barceloni mogao imati plaću na razini Antoinea Griezmanna, nekih 18 milijuna eura godišnje. Ta cifra značajno odskače od one koju je prije izvjesnog vremena plasirao Sport, a prema kojoj će Argentinac zarađivati oko sedam milijuna eura.

Čini se da je Tuttosport puno bliži istini. Katalonski mediji često imaju navadu ići niz dlaku Barceloni i propagandno spuštati cijenu igračima koje traži. Tako su i za Griezmanna pisali da će imati dosta manju plaću nego što ju je na kraju dobio.

Inter naciljao zamjene

Naime, Martinez je u ovom trenutku jedan od najtraženijih nogometaša na svijetu, među ozbiljnim interesentima je i Barcelonin arhirival Real Madrid, pa si može dopustiti da licitira. Logično je zaključiti da bi teško pristao prijeći u Barcelonu za plaću kakvu imaju njezine zvijezde iz drugog ili čak trećeg ešalona. Uvijek je moguće da Barca odigra igru s bonusima koji se neće izravno prikazati u plaći, ali na kraju sve to dođe na isto.

gol expired Makljaža na utakmici Cope Libertadores, sudac podijelio osam crvenih kartona divider

Kako god, izvjesno je da će Martinez naljeto napustiti Meazzu. Kad je već tako, Inter mora razmišljati o zamjeni. Talijanski mediji pišu da su Beppe Marotta i Piero Ausilio suzili izbor na tri glavna kandidata. To su Timo Werner (Leipzig), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) i Anthony Martial (United).

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider