Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukrajinci lako s Kosovom

VIDEO Island nokautirao Tursku i priključio se Hrvatskoj na vrhu!

Odigrane su i preostale dvije utakmice trećeg kola kvalifikacija za SP iz skupine I.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim utakmice naše reprezentacije (trijumf protiv Finske u Tampereu) odigrane su i preostale dvije utakmice u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Ukrajina je kao domaćin pobijedila Kosovo s 3:0 i to im je prva pobjeda u skupini.

Ovaj dvoboj je odigran u poljskom gradu Krakowu jer Ukrajina nije priznala Kosovo kao državu, a Poljaci su pristali na domaćinstvo pod uvjetom da na stadionu Pilsudski bude ne nazočno ne više od 1.000 gledatelja.

VIDEO Ukrajina - Kosovo 3:0

Ukrajinci su poveli pogotkom Artema Kravetsa u 31. minuti, kada je njegov udarac pogodio nogu kosovskog braniča i postao neobranjiv za vratara Ujkanija.

Kosovski vratar ipak se istakao s nekoliko vrhunskih obrana u nastavku, a u 77. minuti igrač gostiju Berisha je pogodio gredu u najboljoj prilici za Kosovare.

Četiri minute kasnije Andrij Jarmolenko je pogodio za 2:0, a u 87. minuti Ruslan Rotan je udarcem iz daljine zabio za konačnih 3:0.

U drugoj utakmici Island je u Reykjaviku ugostio Tursku, porazio ju s 2:0 i bodovno se izjednačio s našom reprezentacijom koja je trenutno ipak prva u skupini zbog bolje-gol razlike. Nakon što su Finsku pobijedili uz dosta sreće ludim preokretom u zadnjim sekundama, Islanđani su lakše od očekivanog svladali Turke koji su sada u teškoj poziciji.

VIDEO Island - Turska 2:0

Bili su puno bolja momčad i tijekom prvih 45 minuta uputili su 11 udaraca prema turskim vratima, od čega ih je šest išlo u okvir (Turci su u istom razdobolju zapucali triput, tek jednom u okvir).

Na prvi pogodak čekalo se do 42. minute, kada je Elmar Bjarnason pucao s 20-ak metara i pogodio Omera Topraka od kojeg se lopta odbila i prevarila vratara Volkana Babacana.

Dvije minute kasnije Alfred Finnbogason postiže drugi gol nakon što ga je glavom s centra proigrao Kari Arnason. Do kraja je Island mogao i uvjerljivije slaviti...

Nakon ovakvog raspleta nema sumnje da će Islanđani s dosta optimizma doći na Maksimir 12. studenog, na megdan našoj reprezentaciji u izravnom dvoboju za prvo mjesto.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider