Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li se Vatreni okupiti?

Kustić za Novu TV: "Odgodili smo HNL kako ne bismo doveli u pitanje regularnost natjecanja"

S izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza, Marijanom Kustićem, razgovarao je reporter Nove TV Milan Stjelja.

Hrvatski nogometni savez postupio je sukladno preporuci Središnjeg državnog ureda za sport i zaustavio sva nogometna natjecanja u Hrvatskoj do kraja ožujka. Tim povodom je s izvršnim direktorom HNS-a Marijanom Kustićem u Dnevniku Nove TV razgovarao reporter Nove TV Milan Stjelja.

"Da, evo ovog četvrtka je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za sport Tomislav Družak sazvao sastanak. Bili su predstavnici nacionalnih saveza i došlo se do zaključka da se do 1. travnja obustave sva natjecanja u svim kategorijama. Mi u Hrvatskom nogometnom savezu smo sazvali hitan sastanak o tome i donijeli odluku."

Mogla je doći u pitanje regularnost samog natjecanja?

"Naravno, najviše problema je bilo u Istri koja graniči s Italijom gdje postoji najveći problem kad je u pitanju koronavirus. Da ne bi dovodili u pitanje regularnost natjecanja, obustavili smo kompletno natjecanje."

Klubovi prve lige (GOL.hr) HNL: Raspored i satnica svih utakmica do kraja sezone divider

Ranije smo saznali da je otkazan i onaj prijateljski turnir u Dohi, to je veliki minus za hrvatsku reprezentaciju po pitanju priprema za Euro.

"Sigurno da nije dobro, organizator je otkazao natjecanje radi koronavirusa i mogućih još većih problema. Mi smo sad u situaciji da pratimo sve oko koronavirusa, a ono što je nama bitno jest zdravlje naših igrača i naših građana te sa svoje strane moramo napraviti sve da nešto spriječimo, a ne da poslije idemo liječiti problem."

"Budimo realni, teško je očekivati da će Vatreni igrati"

Neformalno smo saznali da se traži neka mogućnost da se utakmice igraju. Je li to istina?

"Istina je da mi razgovaramo što i kako, ali budimo realni - teško je očekivati da će nešto biti. Svi mi priželjkujemo da to stane i da se virus više ne širi, jednostavno pratimo situaciju iz dana u dan. Ma, nije više iz dana u dan nego iz sata u sat."

gol expired Prekida se HNL: Zaustavljena sva nogometna natjecanja u Hrvatskoj do 31. ožujka! divider

Hoće li se reprezentacija onda okupiti?

"Pustimo sad još par dana da vidimo kakav će biti razvoj situacije pa ćemo u razgovoru s izbornikom Dalićem donijeti tu odluku."

Ono što je jasno je da otkazivanje nastupa u Dohi donosi i određeni minus odnosno nema onog planiranog dobitka. Prema onim ranijim informacijama riječ je o cifri od 925 tisuća eura. Možete li nam potvrditi tu informaciju?

"Kako sam ono rekao i prije, nama je najbitnije zdravlje svih igrača, naših navijačica i navijača, a što se tiče financijskog dijela, mislim da je on u ovom trenutku najmanje bitan."

gol expired L' Equipe objavio: Zbog koronavirusa Euro će biti odgođen za ljeto 2021.!? divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider