Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kritički osvrt

Kruno Jurčić analizira 'el clasico': Evo zašto je Barca izgubila

Krunoslav Jurčić prokomentirao je "el clasico" i ponudio odgovor zašto je Real pobijedio Barcelonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Koliko god su mnogi bili uvjereni da će Barcelona lako nadigrati uzdrmani Real, dogodilo se obrnuto, Barca ni s igračem više u završnici utakmice nije uspjela izbjeći 1:2 poraz od velikog suparnika.

Otkriven Zidaneov plan za rušenje Barce: Rakitiću velika pohvala

"Da ste me pitali prije utakmice, rekao bih da će Barcelona glatko dobiti. Moj je dojam da su južnoameričke kvalifikacije iscrpile Barcelonine zvijezde. Suarez, Neymar, a donekle i Messi nisu pokazali ono na što su nas naviknuli. Znate kako je to kad se ode u Brazil, Urugvaj... I tu treba tražiti razloge za ovakvo izdanje Barce, jer igrači Reala su igrali prijateljske utakmice, bez većeg stresa i napornih putovanja. K tome, ofenzivci Reala, Cristiano Ronaldo, Bale pa donekle i Benzema ovaj put su igrali i obranu. Zatomili su svoje taštine i tako su uspjeli zgusnuti sredinu terena", komentirao je El Clasico Krunoslav Jurčić, u ovom trenutku trener bez kluba.

U derbiju su igrala i naša dva reprezentativca, Modrić i Rakitić, a Kovačić nije bio u kombinacijama Zinedinea Zidanea. Luka je imao samo jedno krivo dodavanje.

"Luka je bio kvalitetan, on je najbolji defenzivac Reala, žrtvuje se za momčad, on štiti taj inače mekani trbuh Reala, a onda ima rješenja za igru prema naprijed. Nije to igra s puno rizika, ali on na malom prostoru nađe rješenja koja drugi nemaju i to je njegova najveća snaga. I Rakitić je bio dobar, dio sustava. Samo, sad onaj najbolji dio tog sustava nije funkcionirao, taj trojac naprijed nije dao očekivano, pa onda i dojam o ostalim kotačima momčadi nije toliko dobar. Barca ga je izvadila i ušao je Arda Turan. Pretenciozno bi bilo reći da je poraz stigao zato što je Ivan zamijenjen. No, Arda je sličan igrač ovoj trojici naprijed, očekivalo se da će nešto donijeti, a nije donio ništa. On ne može igrati kao u Turskoj ili Atleticu, mora postati dio sustava ili ga za šest mjeseci neće biti."

Jurčić se složio s legendom Barcelone i Reala Michaelom Laudrupom o glupostima koje je radio Sergio Ramos.

Zidane je kupio mir

"Mogao je dobiti nekoliko kartona i ranije, takve stvari može raditi klinac, a ne ovako iskusan igrač."

Naslov Barci i dalje nije ugrožen, ima šest bodova više od Atletica i sedam od Reala, a nema više međusobnih dvoboja. Do kraja Barcelona igra sa Sociedadom, Valencijom, Deportivom, Gijónom, Betisom, Espanyolom i Granadom.

"Južnoamerikanci će se oporaviti i neće biti problema, ali moraju biti zabrinuti za utakmicu Lige prvaka s Atleticom u utorak. Diego Simeone će još čvršće postaviti igru Atletica negoli je to napravio Real. Barcelona će brzo morati zabiti gol. Uostalom, da je iskoristila prilike protiv Reala na početku, utakmica bi možda otišla u drugom smjeru, ni jedanaesterac joj nije dosuđen...", zaključio je hrvatski stručnjak.

Real i Zidane sad su si kupili mir, koliko god zaostaju sedam bodova za Barcom, trijumf u El Clasicu im je donio puno dobroga. Nastavljaju borbu za drugo mjesto, Ligu prvaka dogodine su osigurali, a pred njima je četvrtfinale Lige prvaka s Wolfsburgom. Odu li tu do trofeja, koji u ovoj sezoni još jedino i mogu osvojiti, Zidane bi mogao ostati trener iako se odavno najavljuju čistke, od predsjednika, preko trenera do igračkog kadra. Jer, kako bilo, podbačaj u ovoj sezoni ipak će teško oprati i ova pobjeda u El Clasicu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider