Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva investitora

Kraj agonije? Istra dobiva nove vlasnike: Goodbye, Mr. Glover!

Klub koji je u totalnom rasulu prodaju i napuštaju Amerikanci.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometni klub Istra 1961 u iduća četiri-pet dana trebao bi dobiti nove vlasnike, nagovijestio je to Boris Miletić, gradonačelnik Pule.

"Pregovori su ušli u završnu fazu, no ne mogu u javnost iznijeti nikakve pojedinosti o tome. Vjerujem da smo na dobrom putu. Jedino što sam u ime grada, kao manjinski suvlasnik, zatražio od kluba popis postojećeg dugovanja prema dobavljačima, zaposlenicima i igračima, ali i potencijalnih dugova na osnovu postojećih arbitraža i sudskih sporova", izjavio je Miletić za Hinu.

Neslužbeno se doznaje kako su u optjecaju dva investitora - jedan austrijski i jedan francusko-švicarski - koji su iskazali interes za kupnjom većinskog paketa dionica.

Trenutni je vlasnik Istre Michael Glover kao predstavnik američke korporacije Round Midnight Investments.

Po dolasku u Istru Glover je obećavao brda i doline, spominjala se i borba za Europu, a Istra već mjesecima grca u dugovima i na rubu je stečaja. Igračima su dužni po nekoliko plaća, a nogometaši su u medijima priznali da su sami morali skupljati novac za nedavni put i boravak u Vinkovcima na prvenstvenom i Kup gostovanju.

Upravo ta situacija najbolje dočarava u kakvom stanju Puljani dočekuju nove vlasnike. Valjda će s njihovim dolaskom na Aldo Drosini zapuhati novi, povoljniji vjetrovi...

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider