Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Intrigantni podaci

Mateo Kovačić - Realova sretna amajlija: Je li ovo slučajno?

Real Madrid do sada nije izgubio utakmicu kada bi nastupio hrvatski veznjak Mateo Kovačić...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mateo Kovačić nastupio je do sada za Real u 15 utakmica u svim natjecanjima, od čega je u pet krenuo od prve minute. I sada slijedi intrigirajući podatak: Real u tih 15 utakmica nijednom nije izgubio, upisao je 12 pobjeda i tri remija sa Sporting Gijonom, Malagom i Atleticom. Hrvatski veznjak ukupno je proveo na terenu 686 minuta, a u 80 posto Real je slavio.

Ferguson o Ronaldu: Bio je simulator, a ja sam ga šokirao

Kovačić je ljetos stigao iz Intera u Real pet dana prije početka španjolskog prvenstva. S Madriđanima je potpisao ugovor do 2021. Debitirao je u Gijonu gdje je Real remizirao bez golova. Kovačić je na Molinonu odigrao 20 minuta. Zatim je nastupio protiv Betisa, Espanyola, Granade, Athletica i Levantea, a u Real je u svim utakmicama trijumfirao, dok je protiv Athletica i Atletica upisao remije. Od navedenih utakmica starter je bio samo Bilbau.

U Ligi prvaka nastupio je u domaćoj pobjedi Reala protiv Šahtara i trijumfu na gostovanju kod Malmoea. Trebao je nastupiti i protiv PSG-a u Parizu, no iznenada se ozlijedio i ostao na klupi. Oko te misteriozne ozljede bilo je dosta spekulacija, španjolski mediji su pisali da ga je ozlijedio jedan od Realovih liječnika tijekom akupunkture, no Real je to demantirao. Real je u uzvratu pobijedio PSG 1:0, a Kovačić je igrao desetak minuta.

Hrvatski veznjak nije bio u momčadi Rafaela Beniteza na gostovanju kod Seville, gdje je Real izgubio 3:2, a nije igrao ni u „el clasicu“, kada je Barcelona smlavila Real usred Madrida sa 4:0.

U pobjedi od 4:3 nad Šahtarom u Ukrajini odigrao je svoju do sada jedinu kompletnu utakmicu u dresu Reala. Od prve minute je zaigrao na gostovanju kod Eibara, gdje je Real slavio sa 2:0, a Kovačić je zamijenjen pred kraj utakmice, a u kontroverznoj utakmici šesnaestine Kupa kralja u Cadizu, zamijenio je Denisa Čeriševa na početku drugog poluvremena. Benitez je tu izmjenu kasnije opisao kao „znak dobre volje“.

Real je pobijedio 3:1, no izbačen je iz natjecanja zbog administrativne pogreške, jer Čerišev nije imao pravo nastupa zbog akumuliranih žutih karton. Real je najavio žalbu Međunarodnom sportskom sudu, tako da taj slučaj još nije sasvim riješen.

Kovačić je naposljetku upisao solidnu minutažu i u pobjedi (4:1) protiv Getafea u prošlom kolu Primere, kada je u posljednjih pola sata igre zamijenio Luku Modrića. Ispada da je Kovačić Benitezova sretna amajlija. Benitez je inzistirao na Kovačićevu dolasku iz Intera i za sada se čini da nije pogriješio, jer za sada se pokazalo da kada Kovačić upiše barem pokoju minutu, Real ne gubi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider