Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez milosti za 'kraljeve'

Real Madrid izbačen iz Kupa kralja

Real Madrid je izbačen iz Kupa kralja zbog administrativne pogreške na utakmici s Cadizom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid je izbačen iz Kupa kralja zbog administrativne pogreške, presudila je Natjecateljska komisija Španjolskog nogometnog saveza.

Real na stupu srama: Kronologija jedne agonije

U prvoj utakmici šesnaestine finala Kupa kralja u Cadizu Real je pobijedio sa 3:1, ali na utakmici je nastupio igrača Reala Denis Čerišev, koji je trebao odraditi utakmicu suspenzije zbog akumuliranih žutih kartona koje je dobio na posudbi u Villarrealu prošle sezone.

Cadiz je uložio prigovor zatraživši da se ispoštuju propisi i utakmica se registrira u njegovu korist te da Real bude izbačen iz natjecanja odnosno da Cadiz automatski prođe u sljedeću fazu natjecanja. Real se potom žalio s naglaskom da Čerišev nije izravno obaviješten o suspenziji, no predsjednik Komisije Franciso Rubio odbio je žalbu Madriđana s objašnjenjem da je neutemeljena.

Real se sada može žaliti višoj instanci, a to je Međunarodni arbitražni sportski sud (CAS). Predsjednik Reala Florentino Perez već je najavio da će iskoristiti sve moguće pravne lijekove. Real je još jučer poslao u sjedište Saveza dva odvjetnika kako bi pregledali dokumentaciju i pokušali spasiti stvar, no očito nisu uspjeli.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider