Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bizarni detalji

VIDEO: Realu se smije cijeli svijet, oni tvrde da nisu znali, navijači bijesni!

Bizarna pogreška Real Madrida koštat će ih izbacivanja iz Kupa kralja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zbog katastrofalne pogreške i nevjerojatne neinformiranosti o svojim igračima Real Madrid vrlo će vjerojatno biti izbačen iz španjolskog Kupa kralja, nakon što je u utakmici šesnaestine finala, na gostovanju kod Cadiza, uvrstio igrača koji nije imao pravo nastupa. Rus Denis Čerišev zaradio je suspenziju u prošloj sezoni, u polufinalu protiv Barcelone, te nije imao pravo nastupa protiv trećeligaša.

"Nismo ništa znali. Savez nas nije izvjestio o toj suspenziji, no čim smo saznali zamijenili smo ga. Pokazali smo dobru namjeru", rekao je trener Rafa Benitez.

To nije točno s obzirom da su svi španjolski mediji objavili pismo Španjolskog nogometnog saveza (RFEF) koji je svim klubovima poslao popis svih suspendiranih igrača za sezonu 2015/2016. Na tom se popisu nalazi i ime ruskog nogometaša. Pismo je poslano na adrese klubova 27. srpnja.

Real je ignorirao 'ruku spasa'

Benitez je izvadio Čeriševa iz igre nakon svega 30 sekundi nastavka, a na njegovo mjesto uveo je Matea Kovačića. Očekivalo bi se da će domaći navijači zviždati igračima Reala, no oni su kod te zamjene SLAVILI.

Da stvar bude još bizarnija, bivši sudac Emilio Rosanes pokušao je kontaktirati nekoga iz Reala kada je vidio popis igrača za tu utakmicu, međutim bio je ignoriran.

"Uvijek volim provjeriti sve igrače prije kup utakmica. Vidio sam da je Čerišev u momčadi Reala, a znao sam da ne smije biti. Pokušao sam zvati klub i poslao sam fax, ali mi nitko nije odgovarao", rekao je u razgovoru za španjolske medije.

Situacija je jasna. Real Madrid gotovo bi sigurno trebao biti izbačen iz natjecanja, jer je zbog iste pogreške ranije ove sezone iz Kupa kralja izbačena Osasuna.

Nitko u Realu nije znao za suspenziju

U Realu tvrde da nitko nije znao za ovu suspenziju i da ih nitko o tome nije obavijestio. Vijest o tome da je 'ilegalni' igrač Reala u sastavu objavio je putem radija Copa jedan od navijača Cadiza. Kada je informacija stigla do navijača Cadiza na tribinama krenulo je slavlje: 'šampioni, šampioni', 'Benitez pogledaj Twitter'.

Na izlasku sa stadiona navijači su u jedan glas pjevali 'Čerišev volimo te'.

Društvena mreža Twitter, kao i sve ostale, eksplodirale su u srijedu navečer jer su se svi raspisali i komentirali situaciju. Kako je moguće da se takvoj jednoj instituciji kao što je Real dogodi ovakav propust? Imaju ljude na svakoj poziciji unutar kluba, no svejedno zaborave da imaju suspendiranog igrača za prvu utakmicu Kupa u novoj sezoni.

Predsjednik Cadiza Manolo Vizcaino najavio je žalbu

"Moramo pisati žalbu, ali napravit ćemo to teška srca, jer je Real prijatelj našeg kluba".

U anketi na pitanje 'tko je kriv?', koju na svojoj stranici provodi madridska Marca, uvjerljivo najviše glasova otišlo je na stranu kluba (62 posto), zatim slijede Rafa Benitez (21), te delegat natjecanja (11.3 posto). Svega dva posto ljudi smatra da Real nije krivac u ovoj situaciji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider