Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Azerbajdžan tvrd orah

VIDEO Kovač ne želi o Jelaviću: Samo da što prije zabijemo; Modrić: Hvala mu na svemu

Vatreni su isprobali i teren u Osječkom gradskom vrtu na kojem će u ponedjeljak navečer igrati treću kvalifikacijsku utakmicu za EURO 2016. protiv Azerbajdžana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti dolaze s dva tijesna poraza protiv Talijana i Bugara i do sada se s njima nismo susretali.

Vogts: Hrvatska je na razini Italije, a ja nisam sanjar

Azerbajdžan su teško lomili i Bugari i Talijani. Reprezentacija koju već šest godina vodi Berti Vogs često je tvrd orah za mnoge. Sličnog protivnika Hrvatska je imala u Osijeku i prije dvije godine kada je u kvalifikacijama za Brazil pobijedila Wales.

''Volio bih da što prije zabijemo taj gol, da dobijemo vjetar u leđa i da nam skine presing, ali budite sigurni, a mislim da ste i vidjeli po rezultatima u našoj skupini, da je to sve knap'', izjavio je Niko Kovač.

Azerbajdžanski je izbornik najavio da bi hrvatski nogometaši mogli biti u prednosti s obzirom da su naviknuti na igranje važnih utakmica svaka tri dana.

"Nadamo se da bi to mogla biti naša prednost, ali to nije jednostavan ritam. To može značiti i umor, no vjerujem da se naši igrači mogu brže oporaviti, a imamo i rješenja s klupe koja mogu unijeti svježinu", prokomentirao je Kovač.

"Imamo šest bodova, ali morat ćemo se dobro namučiti za nova tri. Sve što smo napravili već je dio prošlosti, nitko nam neće ništa darovati i moramo ispočetka. Bude li naš pristup jednako dobar kao u Bugarskoj, vjerujem i u dobar rezultat", poručio je hrvatski izbornik.

U Sofiji smo istrčali s jednom klasičnom špicom. Sada se u vrhu napada sasvim sigurno očekuje još netko uz Mandžukića. Bunker smo i protiv Malte lakše slomili uz pomoć Kramarića i Jelavića. No, Jelavića više nema i naš najbolji igrač osvrnuo se na njegov iznenađujući odlazak.

''Meni je žao što je došlo do toga. Hvala mu na svemu što je napravio dok je bio ovdje. Sve najbolje mu želimo, i to je to'', rekao je Modrić.

Osijek uvijek prigrli Vatrene. Tu publika nikada ne zakaže kada je reprezentacija u pitanju.

''Osjećamo se fenomenalno, da nas respektiraju i da jedva čekaju da smo tu. Uz pomoć publike, koja je uvijek bila fenomenalna, vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata i devetog boda'', ispričao je veznjak Reala.

Mnogi favoriti i renomirane reprezentacije su katastrofalno otvorile kvalifikacije. Hrvatska je za sada 100 postotna s bodovima. S devet bodova, bi sasvim sigurno bilo dobro za samopouzdanje, doputovati na megdan Talijanima. No, prvo Azerbajdžan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider