Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Azerbajdžanci stigli u Osijek

Vogts: Hrvatska je na razini Italije, a ja nisam sanjar

Reprezentacija Azerbajdžana stigla je u Osijek gdje će u ponedjeljak igrati protiv Hrvatske u kvalifikacijama za Euro 2016. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Svatko sanja da od nemogućeg napravi moguće, ali ja nisam jedan od tih. Ja nisam sanjar. Ne mogu najavljivati da ćemo pobijediti. Želim da odigramo dobru utakmicu, da se pokažemo u najboljem svjetlu, a ako iz toga bude došao i dobar rezultat, nitko neće biti sretniji od mene'', kazao je 68-godišnji Nijemac Berti Vogts, koji je na klupi Azera od travnja 2008.

Crne rupe u igri Azerbejdžanaca koštale su ih puno već na startu kvalifikacija. Bez bodova u utakmici protiv Bugara ostali su u 87., a protiv Talijana u 82. minuti.

''Radimo greške koje ne smijemo raditi. Govorim istu stvar već sedam godina, ne smije nam se događati da u završnici utakmice izgubimo koncentraciju! Problem je u organizaciji igre, ali i iskustvu kojeg, očito, nemamo'', objasnio je Vogts.

Za reprezentaciju Hrvatske imao je samo komplimente.

''Riječ je o reprezentaciji na razini na kojoj je i Italija. Utakmica će biti iznimno teška jer moji igrači nisu navikli igrati protiv dva tako kvalitetna protivnika u kratkom vremenu. Za razliku od Hrvata koji imaju igrače u najvećim europskim klubovima, moji nogometaši nisu naviknuti igrati utakmice u ritmu srijeda, subota i to je naš najveći hendikep. Drugi je problem što u našim najjačim klubovima imamo samo po tri-četiri domaća igrača, sve ostalo su stranci, a ja reprezentaciju ne mogu nakrcati Brazilcima'', izjavio je izbornik Azerbajdžana.

U Italiji su ostali nadomak čuda, vjeruju da će im se to vratiti u Gradskom vrtu.

''Došli smo pobijediti. Ako budemo dali sve od sebe tko zna kako se utakmica može završiti. Iako bit će teško jer ovo nam je već druga utakmica protiv jakih protivnika u četiri dana, a u međuvremenu smo odradili tek jedan trening'', zaključio je prvi vratar Azera Aghayev. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider