Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno Vatreni!

Kovač najavio promjenu u sastavu: 'Žao mi je Lovrena, to je nogomet'

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u Sofiju gdje sutra od 20.45 protiv Bugarske igra kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Euro.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nešto prije podneva hrvatska reprezentacija otputovala je u Sofiju. Nakon pobjede protiv Malte, koja nas je namučila i više nego što je realno trebala, Vatrene očekuje težak susret protiv Bugara koji su se na Hrvatsku posebno napalili.

''Svaki rezultat koji je pozitivan, dobar je za nas. Međutim, tri boda bi nam značila puno više, ali i s bodom možemo biti zadovoljni. Oni su kvalitetni, ali mi želimo uzeti tri boda", rekao je hrvatski izbornik.

O bugarskoj reprezentaciji Kovač ima visoko mišljenje.

"Organizirani su i disciplinirani, imaju sustav sličan našem. Ne vjerujem da će srljati, pazit će na nas, jer znaju da smo kvalitetni. Ako nas napadnu, znat ćemo i na to odgovoriti", zaključio je izbornik.

Lovren otpao, Kovač u reprezentaciju vraća igrača kojeg je otpisao

Niko Kovač je nakon Svjetskog prvenstva pod povećalom javnosti, a nove brige donijela mu je ozljeda standardnog braniča Dejana Lovrena. On je sinoć osjetio bol u trbušnom zidu, a nakon pregleda otpao je za utakmice s Bugarskom i Azerbajdžanom u ponedjeljak u Osijeku.

''Bilo bi bolje da je s nama, ali imamo i drugih rješenja. Stigao nam je Schildenfeld, ali mislim da će igrati Domagoj Vida'', otkrio je nogometaš iz Donjeg Miholjca.

A Vidi pak ide posljednjih dana jer je za vikend pogotkom odlučio derbi protiv Šahtara.

''Žao mi je Lovrena jer je u dobroj formi, ali to je nogomet. Nadam se da ću igrati i opravdati izbornikovo povjerenje te da će Hrvatska pobijediti u Sofiji. Nisam dugo igrao s Ćorlukom, ali neće biti problema iako u Dinamu igram na boku'', poručio je Belišćanin.

Kovač je nakon Svjetskog prvenstva otpisao dotad jednog od prvih kandidata za obranu reprezentacije. No, Gordon Schildenfeld nije mu zamjerio taj potez opravdan pomlađivanjem. Spremno se odazvao naknadnom pozivu i već sinoć se pridružio poznatim licima.

''Već sam rekao da nikome ne zamjeram što nisam pozvan. Sada sam tu i spreman sam pomoći'', poručio je Šifo.

Hrvatska će reprezentacija večeras u Sofiji održati trening, a prije toga i press konferenciju.

S najnovijim vijestima iz Sofije večeras će se u Dnevniku Nove TV UŽIVO javiti Željko Vela!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider