Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na znanje svima

Kos pošteno priznao pogrešku na štetu Lokomotive i poslao znakovitu poruku

Hajduk je pobijedio Lokomotivu i osvojio nova tri boda, a nakon utakmice opet se puno pričalo u sucima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pogotkom Mije Caktaša iz 30. minute Hajduk je trijumfirao nad Lokomotivom i uzeo sva tri boda kojima se primaknuo vodećem Dinamu na -5 (Zagrepčani danas gostuju u Puli).

Lokomotiva je u drugom poluvremenu poljudskog dvoboja odigrala kudikamo bolje nego u prvom, u nekoliko navrata su zaprijetili igračima Željka Kopića, a u 61. minuti su uspjeli i postići pogodak koji je poništen zbog zaleđa.

Sudeći po snimci, Dejan Radonjić je bio u dozvoljenoj poziciji i tu je pomoćni sudac Kruno Šarić pogriješio.

Poslije utakmice spornu situaciju prokomentirao je Hajdukov predsjednik Ivan Kos.

"Ovaj put se dogodila evidentna pogreška linijskog suca na štetu našeg protivnika", priznao je Kos u izjavi za Dalmatinski portal, naglasivši:

"Nećemo ukazivati na pogreške samo u situacijama kad su one na našu štetu. Cijelo vrijeme upozoravamo na kvalitetu suđenja i nismo sretni kad sudačka pogreška utječe na rezultat utakmice. Pogrešaka ima u svakoj ligi, ali želimo kvalitetan ustroj sudačke organizacije i jasne kriterijima po kojima će sudac biti adekvatno sankcionira i za onaj nedosuđeni penal za nas u polufinalu Kupa i za pogrešku iz ove utakmice", zaključio je Kos.

Tomić: Treću utakmicu zaredom smo oštećeni

Trener Lokomotive Goran Tomić ovako je prokomentirao dosuđeno zaleđe Radonjiću.

"Mislim da je gol bio regularan. Unaprijed bih se ispričao sucima, ali imali smo prije ovog dva nedosuđena jedanaesterca protiv Cibalije i Osijeka i ako se ovo treću utakmicu zaredom dogodilo, da smo oštećeni odlukom koja je izravno utjecala na rezultat, onda je to stvarno previše."

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider