Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ovo su kombinacije

Kako izravno do Eura: Hrvatska u rukama Italije ili Prosinečkog

Postoje dvije realne kombinacije kako Hrvatska može izravno na Euro u Francusku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I što sad! Hrvatska je izgubila u Oslu i više ne ovisi sama o sebi, što se tiče izravnog plasmana na Euro 2016., no još uvijek ima dobre šanse da na kraju bude prva ili izglednije druga u skupini. Naravno, može biti i najbolja treća, ali tu je previše kombinacija u igri da bismo to sada razmatrali, a ni tu Hrvatska ne ovisi o sebi.

Srna, Perišić i Vida: 'Moramo promijeniti igru, ispričavamo se navijačima'

Kovač bijesan na igrače: 'Sve je krenulo još u Zagrebu'

Hrvatska igrala kao da joj je taktiku složio Norvežanin: Izborniče, ne čekajte otkaz...

Sterilna Kovačeva Hrvatska poražena u Norveškoj, upitan plasman na Euro!

Postoje dvije realne kombinacije kako Hrvatska na kraju može biti druga. Ako odbijemo onaj bod minusa, Hrvatska je ostala na 14 bodova i sada je treća, a Norveška je druga sa 16 bodova, dok će Italija biti prva sa 18 bodova, ako pobijedi Bugarsku, a u tijeku pisanju ovog teksta vodila je sa 1:0.

Norveška u sljedećem kolu dočekuje Maltu, a Hrvatsku Bugarsku, dok Italija gostuje kod Azerbajdžana. Ako sve tri reprezentacije upišu po tri boda, odlučivat će zadnje kolo. Bilo bi sjajno da Azerbajdžan izvuče barem remi s Italijom, jer bi u tom slučaju Hrvatska opet odlučivala sama o sebi.

U posljednjim kolu Hrvatska gostuje na Malti, a Italija dočekuje Norvešku. Ako Hrvatska pobijedi Maltu, a Norveška odigra najviše remi s Italijom, Hrvatska i Norveška bit će izjednačeni sa 20 bodova, no Hrvatska će biti bolja u međusobnom skoru i zauzet će drugo mjesto iza Italije, koja će biti prva sa 22 boda, ako računamo da je pobijedila Azerbajdžan.

Ako Italija remizira s Azerbajdžanom i u zadnjem kolu odigra remi s Norveškom, na kraju će imati 20 bodova, jednako kao i Norveška i Hrvatska. Kreirat će se mala tablica međusobnih dvoboja na kojoj će Italija biti prva sa šest bodova, a Hrvatska će biti druga sa pet bodova, koliko će imati i treća Norveška, no Norvežani će imati lošiju gol-razliku u međusobnim ogledima.

Ako Italija kojim slučajem izgubi u Bakuu, morat će u zadnjem kolu pobijediti Norvešku. U svakom slučaju, Hrvatskoj najviše odgovara da Italija izgubi ili remizira kod Azerbajdžana, jer ako pobijedi u pretposljednjem kolu može hladno izgubiti od Norvežana u posljednjem kolu. Dakle, hrvatski stručnjak Robert Prosinečki mogao bi donijeti odlučujuću pomoć „vatrenima“.

Jasno, od svih ovih kalkulacija neće biti ništa ako Hrvatska ne pobijedi Bugarsku i Maltu. Sve bi bilo lakše da Hrvatska može računati na onaj bod koji joj UEFA želi oduzeti zbog dobro znanih razloga. Nadamo se da za njim na kraju nećemo žaliti...

Treba li Niko Kovač i dalje voditi hrvatsku reprezentaciju?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider