Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"
Nogomet
što izabrati?

U Brekala zaljubljeni mnogi euro velikani: Wenger poslao 'specijalca'

Josip Brekalo na meti je mnogih europskih klubova među kojima su Arsenal i Borussia Dortmund.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je prošle godine briljirao na Svjetskom prvenstvu nogometaša do 17 godina, odmah se znalo da će Europa poludjeti za Josipom Brekalom. Dinamo opet ima talenta kojeg svi žele u svojim redovima, a on bi mogao za 18. rođendan dobiti transfer u veliki klub.

O Anti Ćoriću i Josipu Brekalu brojni europski mediji pišu hvalospjeve. Dinamo bi ovog ljeta mogao ostati bez obojice, čak prije bez mlađeg Brekala koji na ljeto može potpisati za novi klub što će Modrima donijeti tek 'mrvice'. Navodno mu roditelji nisu skloni ostanku na Maksimiru, a niti on iako stalno ponavlja koliko mu znači nositi Dinamov dres.

Brekalo ima ugovor s Dinamom do ljeta 2017. Potpisao ga je sa 16 godina, na tri godine, koliko maksimalno dopušta UEFA kad je o maloljetnicima riječ. No, problem je što Uefa te ugovore maloljetnika, iako ih dopušta, zapravo ne priznaje. I tako igrač koji je kao maloljetan potpisao ugovor, iako su potpisnici i roditelji, kad napuni 18 godina može otići. Kao što su otišli iz Dinama Robert Murić i Fran Brodić.

Arsene Wenger je poslao specijalnog izaslanika u Zagreb, prenosi njemački Bild pisanje pojedinih engleskih medija. Ako je bio na uzvratu polufinala Kupa protiv Hajduka, mogao je vidjeti kako 17-godišnjak zabija najvećem rivalu već u 2. minuti utakmice. Njegove igre nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Bild piše kako je jako zainteresirana i Borussia Dortmund, a sigurno da nije jedina u Bundesligi. No, Brekalo je predodređen samo za najveće jer radi se o modernom krilnom igraču, dribleru koji lomi kičme protivničkih braniča.

Vidjet ćemo kakav će put izabrati, naročito poučen njegovih prethodnika za kojima je ludovala Europa. Mateo Kovačić danas je član Real Madrida, a Alen Halilović Barcelone. No, ne može se reći da im trenutno cvjetaju ruže. Možda oni najveći nisu i najbolje rješenje.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider