Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko bi to rekao...

Čitatelji 'Realova biltena' birali između Messija i Ronalda: Nekoga će šokirati!

U anketi za najboljeg igrača sezone u španjolskoj Primeri čitatelji španjolske Marce izabrali su najveću zvijezdu Barcelone Lionela Messija…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Messi je uvjerljivo slavio ispred najvećeg rivala Cristiana Ronalda dobivši 63.2 posto glasova, naspram 24.5 posto koliko je dobio Portugalac. Kad se zna da je Marca madridski dnevnik, često naklonjen Real Madridu, te da ga uglavnom čitaju Madriđani i Kastiljanci, rezultat ove ankete čini se poprilično iznenađujućim, a možda daje i najobjektivniji odgovor na vječno pitanje – tko je bolji, Messi ili Ronaldo.

Barcelona 6, Real 3: Nepravda prema Rakitiću i jedno veliko iznenađenje

Real postao Ronaldov talac? Ovo se najvećem klubu nikad nije dogodilo!

Argentinac je sjajnim igrama predvodio Barcelonu do 23. naslova prvaka Španjolske. Messi je drugi strijelac lige s 43 gola, postigao je pet manje od Zlatne kopačke Cristiana Ronalda, s time što je Ronaldo zabio deset golova iz jedanaesteraca, a Messi pet.

Prema Marcinoj računici Messi je upisao 29 asistencija, 18 izravnih za pogodak, najviše u lige, dvije više od Ronalda. No, od suhih statističkih podataka, koji u nogometu često mogu zavarati, čitatelje Marce najviše su dojmile Argentinčeve igre i igračka kompletnost. Messi više nije samo klasični realizator nego i kreator Barcine igre, često se povlači u sredinu, pokreće akcije i razigrava suigrače.

Zaključak je da Messi svoje suigrače čini boljima, što se održava na rezultate Barcelone. To je i osnovna razlika u odnosnu na Cristiana Ronalda, čija je individualna statistika na razini Messijeve, no momčad Reala od toga očigledno nema istovjetnu korist, što se egzaktno vidi po osvojenim trofejima. Otkada je Ronaldo stigao u Real Barcelona je bila četiri puta prvak Španjolske, a Real samo jednom. Očito je da navijače Reala taj podatak najviše boli, a ujedno i motivira da glasaju za Messija, i to u trenutku kada je Ronaldo zabilježio rekordnu individulanu statistiku.

Barcelonina udarna napadačka trojka imala je značajno bolju sezonu od Realova zvjezdana napada koji sačinjavaju Ronaldo, Karim Benzema i Gareth Bale. Nema sumnje kako je Messi u Neymaru i Luisu Suarezu našao gotovo idealne partnere u vršku napada „blaugrane“, a značajan obol u Messijevim igrama dao je i hrvatski veznjak Ivan Rakitić.

Najveće otkriće sezone za čitatelje Marce je José Luis Gayà, 20-godišnji lijevi bek Valencije, dok je najbolji trener prema očekivanju Luis Enrique.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider