Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Idealna momčad Primere

Barcelona 6, Real 3: Nepravda prema Rakitiću i jedno veliko iznenađenje

Barcelona ima šest, a Real tri igrača u idealnoj momčadi Primere u netom završenoj sezoni. To je rezultat ankete koju je provela Marca među svojim čitateljima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Momčad sezone u izboru čitatelja najčitanijeg španjolskog sportskog dnevnika izgleda ovako: Bravo (Barcelona) – Otamendi (Valencia), Pique (Barcelona), Mascherano (Barcelona) – James (Real M.), Kroos (Real M.), Busquets (Barcelona), Nolito (Celta) – Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real M.), Neymar (Barcelona).

Je li ovo konačni odgovor na vječno pitanje - tko je bolji, Messi ili Ronaldo?

Real postao Ronaldov talac? Ovo se najvećem klubu nikad nije dogodilo!

Španjolci tvrde: Mandžukić je otišao i više neće nositi dres Atletica

Čitajući komentare čitatelja Marce zamijetili smo da je dosta onih koji smatraju kako je hrvatski veznjak Ivan Rakitić zaslužio naći se među 11 najboljih.
„Rakitić je imao daleko bolju sezonu od Jamesa i Kroosa. Pique je, primjerice, zabio dvostruko više golova od Kroosa“, napisao je jedan od komentatora. Može li se reći da je prema "Raketi" učinjena nepravda?

Nije zabadava Diego Simeone dao veliki kompliment Rakitiću: „Ove je sezone bio jedan od ključnih igrača Barcelone, dao je ekstra stabilnost njihovoj vezi“, utvrdio je trener Atletica i implicitno potvrdio kako je hrvatski veznjak uz Suareza i Neymara najzaslužniji za Messijev povratak u staru formu.

Luka Modrić vjerojatno bi bio u najužem krugu kandidata za idealnu momčad sezone da se nije ozlijedio i izbivao s travnjaka pola sezone.

Najveće iznenađenje ipak je uvrštenje Nolita, 28-godišnjeg napadača ili lijevog krila "male" Celte.

Nolito je ove sezone zabio 13 golova i upisao 13 asistencija, čime je najzaslužniji što je Celta završila sezonu na vrlo dobrom osmom mjestu.
Momčad razočaranja izgleda ovako: Barbosa; Douglas, Ansaldi, Filipenko; Deulofeu, Lucas Silva, Enzo Pérez, Cani; Raúl Jiménez, Negredo i Finnbogason.

Momčad otkrića: Rulli; Gayà, Giménez, Trémoulinas; Aleix Vidal, André Gomes, Samu Castillejo, Cheryshev; Vietto, Bueno i Jonathas.
I momčad Španjolaca: Moyà; Piqué, Gayà, Ramos; Isco, Aleix Vidal, Busquets, Parejo; Aduriz, Nolito i Bueno.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider