Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast

Vardy pomaže da se drugima ne dogodi ono što je on proživio

Jamie Vardy krenuo je od osme lige od Stocksbridge Park Steelsa u kojima je zarađivao 38 eura tjedno pa preko Halifaxa, Fleetwooda i naposljetku Leicestera stigao do reprezentacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jamie Vardy je postao najbolji igrač engleske lige u izboru novinara, prvo takvo priznanje za jednog Leicesterog igrača u 69 godina otkako se ta nagrada dodjeljuje.

Želio ga je Manchester United, Arsène Wenger se zaljubio u njega, ali Vardy neće nigdje iz Leicestera. Novi ugovor po kojem prima 127.000 eura tjedno zadržat će ga na King Poweru do ljeta 2019. godine.

Posao u tvornici od 12 sati nije bila jedina stvar što je kočila Jamieja da postane profesionalni nogometaš.

''Govorili su mi da sam mali i fizički nespreman za nogometnu stipendiju'', prisjetio se Vardy koji je sa 16 godina odlukom kluba morao napustiti Sheffield Wednesday.

Zbog toga je 29-godišnja zvijezda Leicestera otvorio nogometnu akademiju "V9" koja će se baviti otkrivanjem talenata i uvoditi ih u svijet profesionalizma.

''Ne možete nikome reći da nije dovoljno dobar igrač s 15 ili 16 godina jer tek dolaze godine u kojima će rasti i razvijati se. Sigurno nisam bio jedini kojem se tako govorilo, a vjerojatno se dosad nije ništa puno promijenilo'', istaknuo je Jamie Vardy.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider