Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zaslužio je

Jamie Vardy najbolji u sezoni u očima engleskih novinara

Napadač Leicester Cityja Jamie Vardy proglašen je najboljim nogometašem u izboru Udruženja nogometnih novinara (FWA).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jamie Vardy je ove sezone zabio 22 gola pomogavši tako svojoj momčadi koja je bila potpuni autsajder s koeficijentom 5.000-1 na kladionicama da postane glavni favorit za osvajanje naslova prvaka Premierlige, prvog u povijesti.

Vardy (29), koji je karijeru razvijao u Stocksbridgeu, Halifaxu i Fleetwood Townu, postao je prvi nogometaš koji je bio strijelac u 11 utakmica zaredom, na početku sezone.

"Priča o Jamieju Vardyju očito je obuhvatila maštu brojnih novinara", kazao je predsjedavatelj FWA Andy Dunn.

"Njegov rekord kojeg je postavio zatresavši suparničku mrežu u 11 utakmica zaredom sigurno je dragulj koji će krasiti krunu Leicester Cityja kada osvoji naslov prvaka Premier League. A naslov najboljeg nogometaša nije samo odraz ove fantastične sezone nego priznanje za izvanredno putovanje od neligaških natjecanja do međunarodne razine."

Vardy, koji je osvojio 36 posto glasova, prvi je Englez koji je dobio ovu nagradu nakon Scotta Parkera kojem je to uspjelo 2011. i prvi igrač Leicestera od 1948. kada se nagrada počela dodijeljivati.

Drugo i treće mjesto u izboru zauzeli su njegovi suigrači Riyad Mahrez i N'Golo Kante, dok su u konkurenciji bili i Danny Drinkwater, Kasper Schmeichel, Wes Morgan i Danny Simpson, također igrači Leicestera.

Leicester, koji je prvi na ljestvici s osam bodova prednosti ispred drugoplasiranog Tottenhama, za naslov prvaka treba dva boda iz zadnje dvije utakmice a slaviti može već večeras ako Tottenham izgubi od Chelseaja.

Vardy, koji je zbog crvenog kartona propustio zadnje dvije utakmice Leicestera, vraća se na teren protiv Evertona u subotu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider