Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Filmska priča

Otkriveni novi detalji o Vardyju: Da je ovo napravio, povijest ne bi bila ista

Malo je falilo da popularna fraza „Jamie Vardy is having a party“ dobije potpuno drugi kontekst.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jamie Vardy je bio jedan od glavnih aktera Leicesterove nogometne bajke koja je završila povijesnim osvajanjem naslova prvaka Engleske. Život ovog napadača je prava filmska priča; igrao je u osmoj ligi za 30 funti tjedno radeći usput u tvornici, nakon čega je preko pete lige napokon stigao u tadašnjeg drugoligaša Leicestera.

Bilo je to u sezoni 2012./2013., a tada 25-godišnjem Vardyju nije najbolje krenulo u dresu Lisica. U 29 utakmica je zabio samo dva gola i vrlo je ozbiljno razmišljao o prestanku igračke karijere. Vardy je već bio pronašao drugi posao – malo je falilo da ubojiti napadač karijeru nastavi na Ibizi, gdje se planirao zaposliti u turizmu!

Popularna fraza „Jamie Vardy is having a party“ je tako skoro dobila potpuno drugi kontekst. Vardy je u partijanerskoj meki planirao raditi kao turistički predstavnik koji bi se brinuo za goste i njihove potrebe. Srećom, današnji trener, a tadašnji pomoćnik Craig Shakespeare je intervenirao i uvjerio Vardyja da nastavi nogometnu karijeru.

Da treneri nisu intervenirali, nogometna povijest ne bi bila ista

„Jamie je tada priznao da prolazi kroz teško razdoblje zbog čega smo ja, trener Nigel Pearson i drugi pomoćnik Steve Walsh sjeli s njim i razgovarali o njegovim kvalitetama. Rekli smo da ima kapacitet ne samo za Premierligu nego i za reprezentaciju,“ prisjetio se Shakespeare.

Stručni stožer Leicestera je uspio odgovoriti Vardyja od ove ideje, a ostalo je povijest. Vardy je odveo Leicester do senzacionalnog naslova prvaka s 24 gola, jednim manje od prvog strijelca lige Harryja Kanea, a postao je i reprezentativac s 28 godina.

„Srećom, nije otišao na Ibizu, a s obzirom kako je dobro kasnije igrao to je bila odlična odluka. Naš posao je podržavati igrače koji ponekad sumnjaju u sebe,“ rekao je Shakespeare.

Već sljedeće sezone je Vardy procvjetao i odveo Lisice do Premierlige, a nakon što ih je u prvoj sezoni spasio ispadanja, u drugoj je donio i povijesni naslov. Trenerska trojka Leicestera je na ovaj način promijenila povijest nogometa, jer tko zna bi li Lisice uopće došle do Premierlige da je Vardy otišao „odraditi sezonu“?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider