Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova afera

Opet frka u Realu: Zidane i Perez pucaju od bijesa, Hrvati naljutili suigrače

Nakon "bombastičnih" izjava skupocjene zvijezde, podigala se velika prašina u Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Da u redovima Real Madrida ovih dana ne bi samo cvjetalo cvijeće, pobrinuo se James Rodriguez. Nakon što je Real osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo, uz obilatu sudačku pomoć, Kolumbijac je na opće iznenađenje preuzeo naslovnice Cristianu Ronaldu i društvu eksplicitnom izjavom:

VIDEO Messi kao na igrici. I "Realov bilten" se naklonio geniju: „On nije s ovog svijeta“

„Ne mogu garantirati da ću ostati. Imam ponude i sedam dana za razmisliti. Sretan sam u Madridu, no želim igrati više“, izjavio je u nedjelju 25-godišnji nogometaš.

Ramos kritizirao Jamesa

„Osjećam gorčinu što nisam igrao u finalu, no sretan sam zbog titule. Skupio sam ih 15 u karijeri“, rekao je američkim medijima nakon finalne utakmice u Japanu, a izjavu su, jasno, prenijeli svi španjolski i svjetski mediji.

Skupocjeni Kolumbijac, kojeg je Real platio oko 80 milijuna eura, na je taj način pokvario slavlje Madriđana u Japanu. Kapetan Reala Sergio Ramos nije skrivao razočaranje i ljutnju: „Ovo nije ni vrijeme ni mjesto za iznošenje osobnih problema“, poručio je Ramos.

Kako pišu pojedini španjolski mediji, iza cijele afere stoji Jorge Mendes. Moćni portugalski menadžer navodno je putem Whatsappa savjetovao Jamesu da pričeka hoće li igrati u finalu i ako ne bude u postavi, da nakon utakmice izađe s navedenom izjavom. Taktički plan ove zakulisne igre na "kraljevskom dvoru" prilično je jasan – ne igram, dakle odlazim.

Pet ponuda za Jamesa

Lako se može protumačiti i kao klasičnom ucjenom. Teško da će Zinedine Zidane odjednom popustiti i otvoriti mu vrata prve momčadi. Pogotovo nakon ovakve javne komunikacije. Zidane je navodno „poludio“ kada je čuo što je rekao James, a ni Florentino Perez nije bio daleko od toga. Budući da je izgubio naklonost predsjednika Reala, čini se da je James u ovom trenutku osuđen na „mrvice“ i to se neće tako lako promijeniti. Ili možda i hoće nakon ove prijeteće izjave? Vidjet ćemo uskoro. Ali, prognoza je da se ovom izjavom sam „ispisao“ iz Reala.

Kolumbijac navodno u džepu ima pet ponuda. Prvi u redu stoji Arsenal. „Časnik za vezu“ s Wengerom je Jamesov šogor Ospina. Navodno su „topnici“ spremni iskrcati 60 milijuna eura. To je ponuda na koju bi vjerojatno pristao Perez. Ispod toga malo teže, jer bi time priznao veliki poraz. Ostali aspiranti su Chelsea, Manchester United, PSG i Juventus.

Modrić i Kovačić hitali na avion za Dubai

To nije jedina epizoda koja je naljutila barem jedan dio svlačionice Reala. Navodno su neki igrači Reala bili razočarani „bijegom“ Luke Modrića i Matea Kovačića netom nakon proglašenja pobjednika. Nije ih bilo kod počasnog kruga i proslave u svlačionici, pa su se mnogi upitali gdje je hrvatski dvojac?

Pohitali su na zrakoplov za Dubai, koji im je zamalo pobjegao jer se utakmica odužila, što znači da nisu baš računali na produžetak. Naravno da su Modrić i Kovačić prije utakmice dogovorili sa šefovima odlazak na praznike, no neki španjolski mediji tvrde da neki suigrači nisu bili zadovoljni takvim ponašanjem.

Navodno ga smatraju nedostojnim kluba kao što je Real. Eto, i kada se pobjeđuje u Realu ne može biti bonaca. Uvijek je to nemirno more. Tako je to kada ste najveći klub na svijetu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider