Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tako blizu, a ipak...

Kashima propustila priliku šokirati svijet: Real osvojio naslov svjetskog prvaka

Real Madrid teže je od očekivanog stigao do pete titule prvaka na Svjetskom klupskom prvenstvu igranom u Japanu...

Real Madrid osvojio je peti naslov pobjednika Svjetskog klupskog prvaka nakon što je rezultatom 4:2 slavio protiv Kashime Antlers u finalu igranom u Yokohami. Japanska momčad bila je na pragu velike senzacije, čak je i vodila u jednom trenutku drugog poluvremena, ali nakon toga Cristiano Ronaldo postiže hat-trick i donosi svojoj momčadi naslov na Svjetskom klupskom prvenstvu.

Luka Modrić odigrao je 105 minuta u dresu Kraljevskog kluba, a onda ga je na travnjaku zamijenio drugi hrvatski reprezentativac - Mateo Kovačić. Cristiano Ronaldo napustio je travnjak u 112. minuti uz ovacije prepunog stadiona.

Poveo je Real golom Benzeme u 10. minuti nakon što je Luka Modrić pucao prema golu japanske momčadi, ali se ona odbila od vratara do Benzeme koji je bio precizan.

No, u 44. minuti nakon pogreške Realove obrane Gaku Shibasaki pogađa za japansku momčad za 1-1. Deset minuta nakon početka drugog poluvremena Japanaci dolaze do vodstva 2-1, a strijelac je ponovno Shibasaki nakon još jedne loše reakcije obrane Reala.

U 59. minuti sudac dodjeljuje žuti karton Yamamotu koji je srušio Lucasa, a s bijele točke je precizan Cristiano Ronaldo. U zadnjih 30 minuta slijedi opsada japanskog gola, no bez pogotka i utakmica, a onda je u samoj završnici Kashima imala dvije odlične prilike da šokira Real i svijet, no jednom je obranio Keylor Navas, a jednom je igrač japanske momčadi promašio okvir gola.

Treba reći i da je zambijski sudac progledao kroz prste na prekršaj Sergija Ramosa u samoj završnici regularnog dijela utakmice te mu nije pokazao drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton. Pitanje kako bi se stvari odvijale da je Kashima imala igrača više u produžetku. No nikada nećemo saznati.

Sedam minuta nakon početka prvog produžetka Ronaldo zabija svoj drugi gol na utakmici za vodstvo Reala od 3-2, a u 104. minuti i treći pogodak za konačan rezultat.

Realu je ovo druga titula svjetskog klupskog prvaka poslije 2014. godine, a ima i tri titule Intercontinentalnog kupa (prethodnice ovog natjecanja).

Treće mjesto zauzeo je kolumbijski Atletico Nacional koji je u ranije odigranoj utakmici danas bio bolji nakon izvođenja jedanaesteraca od meksičkog Cluba America.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider