Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žali što nije igrao Kovačić

Zadovoljan El Clasicom: 'Modrić je bio jedan od boljih u Realu, a Rakitić...'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić zadovoljan je napustio Madrid gdje je uživo gledao Luku Modrića i Ivana Rakitića u El Clasicu u kojem je Barcelona slavila s 4-0 i u kojem je treći hrvatski nogometaš Mateo Kovačić ostao na klupi za pričuve.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić prisustvovao je velikom španjolskom derbiju između Reala i Barcelone te je zadovoljan viđenim na Santiago Bernabeu.

VIDEO Zvijezde Reala ogorčene: Evo kako je Benitez od Modrića napravio 'zbunjolu'

Perez podržao Beniteza: Ako treba izostaviti Ronalda, izostavi ga

"Ambijent je bio impresivan. Dojmilo me se ponašanje gledatelja, i Real Madrida i Barcelone, bilo je puno žena i djece, a svi su isključivo bili koncentrirani na nogomet“, rekao je Čačić u razgovoru za Hinu.

"Sjedio sam na običnoj tribini pa sam imao priliku vidjeti utakmicu i iz te perspektive. Sveukupni dojam je dobar, zadovoljan sam viđenim".

Naš izbornik smatra da je Barcelona olako došla do pobjede jer je Real Madrid ušao komotno u utakmicu napadajući visoko s četiri igrača, a i nedostajalo mu je agresivnosti.

"Benítez je previše smjelo ušao u utakmicu, a i rani je pogodak Barcelone bio važan za kasniji razvoj događaja".

Povratak Rakitića

Vezni igrač katalonske momčadi Ivan Rakitić (27) vratio se nakon ozljede desne noge zadobivene 4. studenoga te je igrao do 76. minute.

"Veseli me povratak Rakitića. Dobro se adaptirao na igru Barcelone, brzo misli, pravovremen je na lopti“, komentirao je izbornik pod čijim je vodstvom Hrvatska pobijedila u posljednje tri utakmice protiv Bugarske, Malte i Rusije.

"Možda sam subjektivan, ali Modrić je bio jedan od boljih u Real Madridu, jedan od agilnijih. Nije mu bilo lako u sredini jer su igrači Barcelone stvarali višak u sredini", rekao je Čačić I izrazio žaljenje što Mateo Kovačić (21) nije dobio priliku zaigrati u subotu pred 82.000 gledatelja no nije zabrinut za njega.

Javio se Modriću i osvrnuo na Čopa

Po dolasku u Madrid izbornik se javio i pozdravio Modrića no, kaže, nije htio uznemiravati igrače pred tako važnu utakmicu. Osvrnuo se i na napadača Málage Duju Čopa (25) kojega je po preuzimanju izborničkog mjesta pozvao u reprezentaciju te na Alena Halilovića (19), mladog reprezentativca i ofenzivnog veznog Barcelone na posudbi u Sporting Gijónu, kojeg nije zvao u protekle tri utakmice.

"Halilović je debitirao kod mene za Dinamo u derbiju protiv Hajduka 29. rujna 2012. te imam izuzetno visoko mišljenje o njemu. Drago mi je da se dobro razvija, očekujemo da bude ekstra klasa. Mlad je i ovo mu je prva prava sezona u kojoj je standardan i kontinuirano igra. Vesele me njegovi nastupi i nastavili li igrati ovako mi računamo na njega", kazao je čačić.

Duje Čop je zabijao na pripremama Málage no još uvijek čeka na prvi pogodak u španjolskoj ligi.

"Čop je na širem popisu reprezentacije, rekao sam ranije da će biti pozivani oni koji se nametnu sada i budu igrali na proljeće. Još je sedam mjeseci do Europskog prvenstva i svi imaju šansu" zaključio je Čačić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider