Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Trener ih razbjesnio

VIDEO Zvijezde Reala ogorčene: Evo kako je Benitez od Modrića napravio 'zbunjolu'

Rafael Benitez izazvao je ogorčenje zvijezda Reala Madrida objašnjenjem zašto je Real potučen u derbiju s Barcelonom.

„Imali smo previše specifičnih pogrešaka, a to se protiv momčadi kao što je Barcelona skupo plaća“, izjavio je Rafael Benitez nakon debakla Reala u „el clasicu“. Ta Benitezova rečenica navodno je izazvala lavinu bijesa i ogorčenja u svlačionici Real Madrida.

Uzalud im milijuni: Podatak koji užasava i posramljuje Real

Perez podržao Beniteza: Ako treba izostaviti Ronalda, izostavi ga

Raskol u svlačionici Reala: Ucviljena zvijezda postavila ultimativni zahtjev

Sabotaža ili totalna nemoć: Uličarski ispad zvijezde Reala sve govori

Zvijezde Reala zaboljelo je što je Benitez krivnju opet svalio na njihova leđa, jer trenerova fraza „specifične pogreške“ samo je eufemizam za individualne pogreške.
Igrači Reala uvjereni su, spekuliraju španjolski mediji, kako su se strogo pridržavali smjernica koje ima je zadao trener, što drugim riječima znači kako smatraju da nije bila pogođena taktika, a to ide na dušu trenera.

Novi Benitezov nadimak - 'el 10'

Ovaj detalj samo je kap na prepunu čašu gorčine koju većina Realovih igrača ima prema Benitezu, kojeg mnogi od njih od prvog dana smatraju „dosadnjakovićem“ koji svojom beskonačnom pričom „davi“ igrače. Kako Marca piše, zalijepili su mu novi ironični nadimak „el 10“, koji aludira na to da nema neku posebnu igračku prošlost, ali usprkos tome ne prestaje dijeliti lekcije igračima razine jednog Cristiana Ronalda ili Luke Modrića.

Loše postavljenje Modrića

Njegova težnja perfekcionizmu često nadilazi taktičke okvire i ulazi u sferu filozofije pa igrači često ne razumiju što zapravo želi od njih. Na utakmici s Barcelonom to se jako dobro vidjelo. Čak i taktički jako dobro potkovani Modrić izgledao je kao da mu nije jasno što mu je zapravo glavni zadatak pa je u nekim situacijama ispao nespretan i potpuno izgubljen.

Kod tri gola Modrić je bio loše postavljen na travnjaku, što se moglo dobro vidjeti u video analizama nakon utakmice. Modrić nije bio jedini, Kroos je također lutao, Jamesa nije bilo nigdje. Razmak između linija bio je golem tijekom čitave utakmice, Real nije imao „gustoću“ pa nije ni mogao ostvariti kvalitetan pritisak. Barcelonini nogometaši imali su previše prostora i vremena da to ne bi iskoristili.

Srednji red Barce pregazio Realovu veznu liniju

Real je najviše podbacio tamo gdje se pretpostavljalo da bi mogao ostvariti ključnu prednost – u sredini terena. Modrić i Kroos nisu imali dovoljnu pomoć u fazi obrane, Ronaldo, Benzema i Bale slabo su se kretali, a kako ni James nije baš defenzivno verziran igrač, Hrvat i Nijemac prečesto su ostajali u zrakopraznom prostoru, izgledalo je da Barca konstantno ima višak igrača u srednjem redu. Busquets, Iniesta, Sergi Roberto i Rakitić naprosto su pregazili Modrića, Kroosa i Jamesa pa ta utakmica nikako drugačije nije mogla završiti nego uvjerljivim porazom.

Benitez odustao od početne ideje

Benitez je odmah nakon utakmice izjavio kako je očito pogriješio s postavom, ali ne i s taktikom. Nije želio priznati da ga je Luis Enrique taktički nadmudrio i potukao. Malo više samokritike ne bi mu škodilo. Nekoliko sati prije utakmice vjerovalo se kako će krenuti s Casemirom ili Iscom, a na kraju je starter bio James. Prilično je izvjesno da je Benitez podlegao pod pritiskom tako što je revidirao početnu ideju postave, ali ne i taktički plan igre, jer Casemiro i James su dva potpuno različita tipa igrača i jasno je da se od njih ne mogu očekivati slični učinci na travnjaku.

Real na kraju nije igrao ni defenzivno, a ni ofenzivno, zapravo teško je uopće reći što je igrao? Na terenu je imao naglašeno ofenzivne igrače, a taktički plan je bio obrambeni, igra na kontre. I ispalo je kako je ispalo. Sve navedeno sugerira kako je između dobrog dijela igrača i trenera postoji teško premostivi jaz koji će najvjerojatnije okončati otkazom treneru. Florentino Perez u ovom trenutku nema previše manevarskog prostora, lakše mu je promijeniti trenera nego pola momčadi.

Rekonstrukcija momčadi na ljeto

Logično je zaključiti da će ići na smjenu trenera, a da će potpuna rekonstrukcija momčadi uslijediti na ljeto. Međutim, problem je u tome što projicirani nasljednik Zinedine Zidane nije baš voljan uskočiti u sedlo na zimu, odnosno bez odrađenih priprema, a to je moguće samo po završetku sezone.

Zbog toga neki španjolski analitičari misle kako će Perez ipak ostaviti Beniteza do ljeta i dati mu odriješene ruke što se tiče odnosa prema Ronaldu, Benzemi i ostalim buntovnicima. Navodno je Perez prelomio da će prodati obojicu i možda još ponekoga pa mu više nije važno hoće li i koliko igrati i što će oni o svemu misliti. Perez bi se koncentrirao na dovođenje novih zvijezda, a glavne mete navodno su Lewandowski, Hazard, Kun Aguero i možda Neymar, ako se zakomplicira Brazilčeva situacija u Barceloni, što nije nemoguće s obzirom na izjave Neymarova oca.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider