Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otvoreno pismo

Ivo Zoković odgovorio HNS-u: Nevjerojatna je količina neistina koju iznose!

Predsjednik futsal kluba Split Tommy naprasno je smijenjen od strane Hrvatskog nogometnog saveza s pozicije dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, što je izazvalo negativne reakcije u samom klubu, ali i njihovom najvećem rivalu Nacionalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sijevale su optužbe, još uvijek vlada nevjerica i gledaju se načini kako pokušati promijeniti odluke Saveza. Pritom se oglasio i sami HNS priopćenjem, koje je samo dodalo ulje na vatru pa su pale grube riječi od strane Nacionala, a sad se oglasio otvorenim pismom i sami Ivo Zoković.

Prenosimo ga u cijelosti:

''Obraćam Vam se nastavno na činjenicu da sam odlukom Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (u nastavku teksta: HNS), od 23.2.2016. godine, razrješen dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku HNS-a te nastavno na priopćenje za medije objavljeno na internet stranicama HNS-a dana 25.2.2016. godine.

Naime, nakon više od 23 godine mog neprekidnog i kontinuiranog, a najčešće i volonterskog rada u strukturama HNS-a vezanog za mali nogomet (ili futsal), gore navedenom odlukom Izvršnog odbora HNS, bez ikakvog prethodnog obrazloženja i upozorenja, razriješen sam dužnosti člana Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku HNS.

Ne želim s Vama ulaziti u prepisku o tome koliko sam doprinio razvoju, popularizaciji i napretku malog nogometa u Hrvatskoj kroz svoj rad u HNS-u (neka drugi govore o tome) i o tome koliko sam ostao šokiran i zatečen predmetnom odlukom Izvršnog odbora HNS-a, ali smatram da zaslužujem da me isti Izvršni odbor barem obavijesti o razlozima navedene odluke, osobito u kontekstu široke potpore koju sam uživao te i dalje uživam među svim klubovima 1. Hrvatske malonogometne lige (podsjetit ću, na posljednjem plenumu 1. Hrvatske malonogometne lige sam jednoglasno izglasan za Predsjednika navedenog plenuma), s tim da posebno želim naglasiti da je doista neobično da je do ovakve odluke Izvršnog odbora HNS došlo nakon što sam javno izrazio svoju navijačku pripadnost jednom poznatom hrvatskom nogometnom klubu koji se natječe u 1. Hrvatskoj nogometnoj ligi te da sam baš u ovom trenutku, par dana nakon toga događaja, prvi put nakon 23 godine formalno-pravno razrješen svih funkcija u HNS-u.

Nadalje, doista je nevjerovatna količina neistina koje HNS iznosi u svom priopćenju za medije od 25.2.2016. godine pa stoga temeljem čl. 40. Zakona o medijima zahtijevam objavljivanje ispravka netočne i nepotpune informacije kojom su povrijeđena moja prava i interesi i to u sljedećem sadržaju:

Prije svega, smatram da bi bilo pametno da se u budućnosti HNS, prije izdavanja ovakvih priopćenja, informira o klubu na koji se referira u svom priopćenju. Naime, MNK FC SPLIT TOMMY nije u ničijem vlasništvu, već se radi o sportskoj udruzi-klubu koja ima svoje članove i osnivače (ne i vlasnika), tako da uistinu nemam nikakvih saznanja o tome na kojeg se to navodnog vlasnika MNK FC SPLIT TOMMY u spornom priopćenju HNS referira.

Neovisno o navedenom, u cijelosti je netočna tvrdnja da je netko iz HNS-a u bilo kojem trenutku kontaktirao bilo kojeg člana izvršnog odbora MNK FC SPLIT TOMMY, a poprilično je zabrinjavajuća rečenica iz navedenog priopćenja za medije koja glasi kako slijedi:

„Istovremeno, osoba iz MNK Split Tommy kojoj je ponuđeno članstvo još nije mogla dati svoj pristanak jer je vlasnik kluba na dužem putu u inozemstvu pa će naknadno i to preostalo upražnjeno mjesto biti popunjeno osobom iz Splita.“

Nakon gornje tvrdnje HNS-a, kao logično postavlje se pitanje zar je moguće da netko iz HNS-a mimo propisanih procedura HNS-a nudi mjesto u nekoj od komisija HNS predstavnicima određenih klubova??!

Ako je netko iz HNS uistinu mimo propisa HNS nekome nudio članstvo u određenoj komisija HNS, molim da izrijekom navedete ime i prezime te osobe, a sve kako bi isto moglo biti obznanjeno široj javnosti.

Nadalje, u cijelosti je netočno da su „...lopte kojima se igra rezultat dugogodišnje suradnje između Saveza i proizvođača, a ne plod rada g. Zokovića.“

Naime, upravo sam ja osobno, uz znanje klubova 1. Hrvatske malonogometne lige, u ime i za račun HNS-a, prije nekoliko sezona s predstavnikom sponzora lopti za 1. Hrvatsku malonogometnu ligu ispregovarao uvjete sponzorstva, što će navedeni predstavnik sponzora u slučaju potrebe rado potvrditi, te se s tim loptama i danas igra u 1. Hrvatskoj malonogometnoj ligi, a predstavnik sponzora je upravo samnom svake sezone nakon što je suradnja uspostavljena ponovno pregovarao o uvjetima te uspješne suradnje.

Isto tako, suprotno Vašim navodima, organizaciju sva tri turnira prvog prvenstva u malom nogometu za žene sam, uz veliku pomoć gospodina Romea Čižmešije kao tajnika predmetne Komisije kojim se i ovim putem zahvaljujem, osobno odradio.

Slijedom svega navedenog, doista je nevjerovatna, a pomalo i smiješna tvrdnja da u proteklom razdoblju nisam doprinio radu Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku pa stoga tražim objavljivanje ovog ispravka bez promjena i dopuna na istovjetnom mjestu i na istovjetan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider