Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
messi želi da ostane

Rakitić bez rukavica: Evo što zaista misli o treneru koji ga je preselio na klupu

Ivan Rakitić dao je poduži intervju uglednom francuskom nogometnom magazinu France Footballu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da se situacija oko statusa Ivana Rakitića u Barceloni polako smiruje. I dok ga neki vide na izlaznim vratima katalonskog kluba, Rakitić je u razgovoru za France Football izjavio da bi za trenera Luisa Enriquea napravio SVE jer u njega ima beskrajno povjerenje.

"Za trenera bih napravio sve. Skočio bih s mosta bez ikakvog razmišljanja da to zatraži od mene", rekao je Rakitić za francuski magazin.

"Luis Enrique me puno toga naučio. Odmah mi je ulio potrebno samopouzdanje. Baš kao i moji suigrači što mi je omogućilo da u miru radim i pripremam se za utakmice. Ne znam odakle informacija da sam zatražio transfer", otkrio je hrvatski reprezentativac.

"Svjestan sam da ego moram ostaviti po strani. Ne želim biti osoba koja remeti sklad u momčadi. Želim biti dio te momčadi", zaključio je Rakitić.

Da suigrači vole i žele ostanak našeg igrača u Barceloni pokazao je i detalj s prošle utakmice u kojoj je katalonski div pregazio Las Palmas s 5:0. Najbolji igrač svijeta Lionel Messi prepustio je Rakitiću izvođenje slobodnog udarca u drugom poluvremenu. Bio je to prvi direktni slobodni udarac koji je Rakitić izveo otkako je stigao u Barcelonu u situaciju kada su on i Messi na travnjaku.

Messi je sličnu stvar napravio i s Neymarom kojem je prepustio izvođenje jedanaesterca kako bi ovaj prekinuo golgeterski post.

Podsjetimo, nedavno se uskovitlala prašina oko Ivana Rakitića, bolje rečeno nastala je prava oluja. Britanski tabloid Sun došao je do navodne Rakitićeve kontroverzne prepiske na Whatsappu s igračima Juventusa; bivšim suigračem iz Barcelone Danijom Alvesom i suigračima iz hrvatske reprezentacije Marijom Mandžukićem i Markom Pjacom.

Povod je bio Rakitićev trenutačni status u Barceloni i neslaganje s trenerom Luisom Enriqueom, koji ga u posljednje vrijeme drži na ledu, odnosno podalje od prve momčadi. Simptomatično je da se cijela priča poklapa s Rakitićevim pregovorima s Barcelonom oko produženja ugovora...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider