Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Konačni raskol?

Je li puklo do kraja? Rakitić nije ni putovao s Barcom, podrška supruge na Instagramu

Barcelona je zaustavljena na teškom gostovanju kod Villarreala, a Ivan Rakitić je ostao kod kuće.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je tijekom nedjelje objavila listu od 18 igrača koji su konkurirali za derbi utakmicu s Villarrealom, a mnogi su ostali jako iznenađeni što na popisu nije bilo hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića. Koliko je poznato, Ivan nije ozlijeđen i nije igrao puno u posljednje vrijeme pa priče o odmaranju padaju u vodu.

Odmah su u katalonskim medijima ponovno otvorene spekulacije o sukobu hrvatskog veznjaka s trenerom Luisom Enriqueom, ali i nekim zakulisnim igrama koje su povezane s pregovorima oko produženja ugovora i povećanja plaće hrvatskom veznjaku, što se moglo nazrijeti još prije nekoliko tjedana kada je Rakitić u nekim utakmicama bez logičkog objašnjenja izostavljan iz postave.

Priča se i o mogućem odlasku iz Barcelone, a neki se vraćaju i na njegove izjave iz studenog kada je za mnoge na Camp Nouu malo previše hvalio Pepa Guardiolu.

Nakon dvije prvenstvene utakmice koje je proveo na klupi, Rakitić se vratio u početni sastav Barcelone protiv Herculesa u kupu i odmah postigao gol.

Rakitić se našao u početnoj postavi i u posljednjoj utakmici protiv Athletic Bilbaa također u Kupu kralja , ali je zamijenjen u drugom dijelu. Enrique očito nije bio odveć zadovoljan igrom hrvatskog veznjaka.

U prvenstvu nije igrao od El Clasica

Posljednja prvenstvena utakmica Rakitića bila je još prije mjesec dana u El Clasicu kada je hrvatski veznjak također zamijenjen. Umjesto njega je nakon sat vremena ušao Andre Gomes koji je zasad uzeo poziciju donedavno standardnog Hrvata.

Ivan Rakitić od 3. prosinca:

03/12/2016 Barcelona - Real Madrid (Liga 1-1) - 60 minuta
12/6/2016 Barcelona - B. M'gladbach (Liga prvaka, 4-0) - nema pravo nastupa
12/10/2016 Osasuna - Barcelona (liga, 0-3) - klupa
18/12/2016 Barcelona - RCD Espanyol (Liga, 4-1) - klupa
12/21/2016 Barcelona - Hercules (kup, 7-0) - 90 minuta
05/01/2017 Athletic Club - FC Barcelona (kup, 2-1) - 71 minuta
08/01/2017 Villarreal - FC Barcelona (liga) - izvan momčadi

Katalonski mediji pišu tek kako je u ovim teškim trenucima za njenog supruga Raquel Mauri objavila poruku na Instagramu ''Moj život, najveći što imam'' te fotografiju Rakitića s kćerima.

 

Mis vidas, lo más grande que tengo #graciasDiosmioPorTantoAmor#losAmo @ivanrakitic

A photo posted by Raquel Mauri (@raquel_mauri) on

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider