Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
koja reakcija klupe

''Petarda'' Barce, pogledajte zašto svi pričaju o zadnjem golu

Barcelona je pobijedila Las Palmas rezultatom 5:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prve dvije utakmice u 2017. bez pobjede, Barcelona je nakon pobjede protiv Athletic Bilbaa u Kupu kralja slavila i u prvenstvu razbivši vrlo dobri Las Palmas s čak 5:0.

Golijadu na Camp Nouu otvorio je dvostruki strijelac Luis Suarez svojim prvim pogotkom u 14. minuti na asistenciju Andrea Gomesa koji je bio u zaleđu. U 52. minuti zabio je Lionel Messi, pet minuta kasnije Suarez je postigao svoj drugi pogodak, a dvije minute nakon toga Arda Turan je dotukao goste s Kanarskih otoka.

Ubrzo nakon toga Luis Enrique je počeo mijenjati svoje igrače pa je tako Ivan Rakitić ušao u igru u 62. minuti umjesto Portugalca Gomesa. Marko Livaja na drugoj strani je igrao nešto manje jer je ušao u igru u 74. minuti.

Gol Vidala kao znak

Za konačnih 5:0 zabio je Barcin desni bek Aleix Vidal u 80. minuti nakon sjajne akcije i to baš na dan kad je stigla vijest kako je definitivno propao transfer Darija Srne. Klub je nedavno dao potporu Vidalu koji je ubrzo zabio svoj prvi gol u dresu Barcelone te najavio možda za njega bolju budućnost na Camp Nouu. Ovu je utakmicu odigrao sjajno, bolje nego veznjak Sergio Roberto koji je ove sezone krpao tu poziciju.

Podsjetimo, Enrique ga je najprije otpisao, pa su mjesecima tražili zamjenu, a kad su čelnici kluba odlučili da primjerice Srni ne mogu dati veću plaću, Vidal je dobio drugu šansu. Na kraju ju je i iskoristio, a reakcija svih na klupi Barcelone govori puno.

Las Palmas je primio pet komada iako se radi o vrlo dobroj ekipi koja je do ovog kola bila osma na ljestvici. Barcelona je ovom pobjedom prestigla Sevillu koja u nedjelju dočekuje Real. U Kupu je ovog tjedna bilo vruće u dvoboju istih protivnika pa jedva čekamo vidjeti sutrašnji derbi kola.
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider