Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Barca slomila Baske

VIDEO Akrobatski gol Suareza, Messi opet pogodio i riješio utakmicu

Barcelona je pobijedila Athletic Bilbao 3:1 i plasirala se u četvrtfinale Kupa kralja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Barcelone plasirali su se u četvrtfinale španjolskog Kupa, oni su u uzvratnoj utakmici osmine finala na svom Camp Nou svladali Athletic iz Bilbaoa sa 3-1 i tako nadoknadili zaostatak od 1-2 iz prvog dvoboja igranog prije tjedan dana. 

Barcelonu su do prolaska odveli Luis Suarez (36), Neymar (48-11m) i Lionel Messi (78), dok je jedini strijelac za Athletic bio Saborit (51).

Iako su katalonski mediji najavljivali da će igrati od prve minute, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić ušao je u igru tek u 80. minuti. Budući da Rakitić nije bio u sastavu Barcelone za gostovanje kod Villarrealla u prošlom kolu Prijmere, a ni u nekim prijašnjim utakmicama, nastavljene su spekulacije oko toga je li Rakitić "na ledu" kod Luisa Enriquea i sprema li se možda njegov odlazak iz Barcelone.

Barcelona će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja Seville i Real Madrida koji će svoj uzvratni dvoboj igrati u četvrtak u Sevilli, a "kraljevski klub" ima prednost od 3-0 iz prvog dvoboja. Ranije u srijedu plasman u četvrtfinale izborili su Real Sociedad, Alcorcon i Alaves, dok je madridski Atletico to ostvario u utorak.

Alaves i Deportivo La Coruna su odigrali 1-1, a Alaves je prošao dalje zahvaljujući 2-2 iz prve utakmice u La Coruni. U dvoboju drugoligaša Alcorcon je u gostima slavio kod Cordobe sa 2-1 i prošao dalje nakon 0-0 iz prve utakmice. Villarreal i Real Sociedad su na Madrigalu odigrali 1-1, a "žuta podmornica" tako nije uspjela nadoknaditi poraz 1-3 iz prve utakmice u San Sebastianu.

U četvrtak su na rasporedu preostali uzvrati u kojima se sastaju Celta Vigo - Valencia, Eibar - Osasuna i Sevilla - Real Madrid.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider