Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Rat" na Camp Nouu

Katalonija šokirana, Enrique „zakucao“ Rakitića: Ovo je težak udarac i jasna poruka!

Visoke tenzije prate uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa kralja između Barcelone i Athletic Bilbaa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što ga je Luis Enrique izostavio iz momčadi Barcelone na gostovanju kod Villarreala i time ponovno pokrenuo brojne spekulacije, Ivan Rakitić neće biti u udarnoj postavi niti protiv Athletica u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa kralja.

Modrić otkrio Perezu što se događa s Rakitićem: Real kreće u veliku akciju!

Prema najavama katalonskih medija, Rakitić je trebao krenuti od prve minute i biti jedan je od igrača Barce pod posebnim povećalom zbog svega što se događalo posljednjih dana i tjedana, no Enrique ga je ipak ostavio na klupi. Katalonski mediji opet su iznenađeni, pa i šokirani, slično kao i pred utakmicu s Villarrealom kada je objavljena lista od 18 kandidata za utakmicu, a na njoj nije bilo hrvatskog veznjaka. El Mundo Deportivo odmah je pokrenuo anketu s pitanjem je li Enrique dobro postupio što je prednost dao Rafinhi.

Radi se o povijesnom derbiju koji i inače prate visoke tenzije, a sve se zaoštrilo na "entu" nakon prve utakmice u Bilbauu. Barcelona je izgubila na San Mamesu 2:1, a iza utakmice ostali su dugački repovi. Katalonci su bili izrazito nezadovoljni suđenjem, nazvali su to sudačkim masakrom, a priča se ponovila i nakon utakmice s Villarrealom.

Gerard Pique po običaju je bio najoštriji, nije skrivao bijes, onako ljutit kao ris čak je po tribinama tražio čelnika lige Javiera Thebasa kako bi mu poslao nedvosmislenu poruku što misli o njemu i suđenju. Pique je bez okolišanja optužio ligu i sudačku organizaciju da zdušno radi na tome da zaustave Barcelonu i „poguraju“ Real prema oba domaća trofeja.

Zbog toga će večeras u fokusu biti suđenje i glavni sudac Jesus Gil Manzano. Nakon prve utakmice, igrači Barcelone žalili su se i na izrazito grubu igru Baskijaca, koju suci, po njihovu mišljenju, nisu adekvatno kažnjavali, iako je Athletic završio utakmicu s dva igrača manje. Iz Baskije su im odgovorili da su posljednji koji se mogu i trebaju žaliti na suđenje.

„Barca je uz Real najveći klub u Španjolskoj i kako god okrenuli na kraju se u njihovu korist najviše sudi“, izjavio je Inaki Williams, velika nada Athletica.

Ta je izjava navodno razjarila Katalonce. Vidjeti ćemo kako će Barca odgovoriti Baskijcima u uzvratu, hoće li to biti „rat na travnjaku“, što se kroz povijest međusobnih okršaja znalo događati, ali može se pretpostaviti da ćemo gledati zanimljivu i napetu utakmicu.

Postave:

FC BARCELONA: Cillessen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rafinha, Iniesta; Messi, Luis Suárez i Neymar.

ATHLETIC: Iraizoz; Bóveda, Etxeita, Laporte, Balenziga; San José, Beñat, Eraso; Sabin Merino, Williams y Saborit.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider