Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gotovo, ali za njih nije gotovo

Leko se vratio u svoju drugu domovinu: Hoćemo li gledati filmski scenarij?

Ivan Leko predstavljen je kao novi trener belgijskog prvoligaša Royal Antwerpa! 42-godišnji Splićanin vraća se u svoju drugu domovinu koju je prije dvije sezone pokorio s Club Bruggeom, a samo za naše kamere u Antwerpenu je otkrio što ga je privuklo ovom projektu i kako s klubom starim 140 godina planira poremetiti planove belgijskim velikanima.

Dobro raspoložen Ivan Leko stigao je na svoje novo radno mjesto. A kako i ne bi bio, kada novo radno mjesto vidi - iz vlastitog doma.

"10 godina živim praktički u susjedstvu stadiona, svi moji prijatelji, svi moji susjedi, svi u školi od djece - svi su navijači Antwerpena. Ovaj klub ima dušu, ovdje živi se klub sa 200 posto i zato ja to volim", izjavio je Leko za Dnevnik Nove TV.

Nakon što je na predstavljanju odradio službeno fotografiranje, Leko nam je otkrio da nije puno dvojio kada je stigla ponuda Antwerpa. Iz više razloga.

Titulu čekaju 63 godine

"S jedne strane san jako sretan što sam natrag, jer Belgija je moja kuća zadnjih 15 godina, od 2005. Pogotovo s druge strane što dolazim u jedan klub koji je jako ambiciozan, koji želi puno i to je jedan od razloga zašto sam ja ovdje", kazao je novi trener Royal Antwerpa.

U rosteru ga čekaju belgijski povratnici iz Premierlige - Kevin Mirallas i Steven Defour - a čeka ga i borba za skupine Europske Lige, jer je Antwerp u trenutku ukidanja prvenstva zbog korone držao 4. mjesto. Pitali smo Leku - je li cilj kluba i naslov prvaka države, koji se u Antwerpenu čeka pune 63 godine?

"Obećanja ne volim davati, ali je jedna stvar sigurna - da će naša ekipa, moja ekipa kako volim reći, će od prve do zadnje minute igrati sa srcem, igrat s dušom, a dalje - da li ćemo bit prvaci ili nećemo, sad su to ogromne stvari. Ovaj klub raste, imamo prostora i opet ću ponoviti - ambicija je igrati bez respekta i ambicija je pokušati pobijediti svaku sljedeću utakmicu."

U finalu Kupa protiv bivšeg kluba

Kako se pobjeđuje u Belgiji, ovaj Splićanin dobro zna. S Club Bruggeom je 2018. osvojio prvenstvo i superkup, a nakon šestomjesečne epizode na klupi Al Aina u dalekim Emiratima, spreman je za novi izazov u svojoj drugoj domovini. Planira li možda kupnju kojeg Hrvata?

"Hrvatska ima stvarno top igrače, odlične igrače, ali nema tu kod mene i osobno - i ako si mi moj sin ili kćer i ako nisi dovoljno dobar - ne možeš igrati."

42-godišnjeg trenera za kraj smo pitali s kojim bi hrvatskim prvoligašem usporedio svoj novi klub.

"Jedan od razloga zašto san odlučio doć u Antwerp je - to je meni kao da dolazim kući. A dolazak kući - to je Hajduk Split! I to su navijači i karakter i meni je to jako, jako slično i zato sam sretan što sam ovdje."

A koliko bi tek mogao usrećiti navijače Antwerpa u svom debiju, saznao je tek nakon predstavljanja. Naime, Belgijski nogometni savez, koji je zbog krize s koronavirusom prekinuo prvenstvo i proglasio prvaka, objavio je danas da će se prvog kolovoza ipak odigrati otkazano finale belgijskog kupa. A sudbina je htjela da se u njemu sastanu Royal Antwerp i Club Brugge. Trofej u debiju protiv momčadi s kojim je pokorio Belgiju - zvuči kao filmski scenarij s Ivanom Lekom u glavnoj ulozi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider