Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"I ja sam griješio..."

Italija s Mancinijem krenula neuspješno u novi ciklus: "Znao sam da će biti teško..."

Azzurri već neko vrijeme nisu reprezentacija svjetske klase i pred Mancinijem je težak zadatak.

Mancini i reprezentativci Italije (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Reprezentacija Italije je Ligu nacija otvorila s Robertom Mancinijem koji kao izbornik ima zadatak vratiti Azzurre tamo gdje i pripadaju - u vrh svjetskog nogometa.

Ako je suditi prema prvoj službenoj utakmici otkako je sjeo na vruću klupu, to neće biti nimalo lako. Italija je remizirala s Poljskom 1:1, spasivši se poraza u finišu utakmice golom iz jedanaesterca.

"Znao sam da će biti teško, jer trenutno ima dosta momčadi koje imaju više samopouzdanja od nas. U prvom poluvremenu bilo je puno pogrešnih dodavanja. No, imamo dosta mladih igrača na kojima možemo graditi budućnost ove reprezentacije i to se je vidjelo u drugom poluvremenu", izjavio je Mancini koji je Azzurre preuzeo nakon povijesnog debakla i neodlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Italija je u skupini 3 Lige A gdje su joj protivnici Poljska i Portugal.

Poljaci su ovog petka u Bologni poveli u 40. minuti i bili u prednosti sve do 78. kada je izjednačio Jorginho iz penala kojeg je izborio Federico Chiesa.

"Kad igraš sa strahom onda i griješiš, a mi smo puno griješili i nismo uspjeli uspostaviti željeni ritam igre. I ja sam dosta griješio. Trebat će nam vremena da se uigramo", rekao je Jorginho.

Talijani u ponedjeljak gostuju kod Portugala u Lisabonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider