Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mig s Mourinhom

Inter će "opustošiti" Man United: Žele četvoricu igrača!

Talijanski velikan stidljivo se penje na prvenstvenoj ljestvici i gleda prema zimskom prijelaznom roku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

S dvije pobjede u posljednja tri kola Inter je nakon katastrofalnog početka sezone uhvatio kakav-takav priključak s klubovima iz vrha Serie A i s optimizmom čeka nedjeljni gradski derbi s Milanom.

Bit će to prvi ispit za novog trenera Nerazzurra Stefana Piolija koji će od raštimane svlačionice pokušati napraviti momčad sposobnu (barem) za plasman u Europa ligu iduće sezone.

Kineski milijuni i Mourinhovi "otpatci"

Istodobno će, sad u siječnju, imati ozbiljan novac na raspolaganju za pojačanja. Kineska tvrtka Suning Holdings Group koja je većinski vlasnik Nerazzurra spremna je uložiti desetke milijuna eura u osvježavanje momčadi, a Javier Zanetti već je krenuo u akciju.

Corrierre dello Sport piše kako je igračka legenda i današnji potpredsjednik kluba već stupio u kontakt sa Joseom Mourinhom s kojim je u odličnim odnosima, još od trofejne ere Portugalca u Interu.

Zanetti, trener Pioli i sportski direktor Piero Aid zatražili su od Mourinha da im prepusti četvoricu igrača na koje ne računa u budućnosti.

To su Memphis Depay, Daley Blind, Matteo Darmian i Chris Smalling, sve redom igrači koji jednostavno nisu "kliknuli" s Mourinhom.

Depay je ove sezone odigrao svega 20 minuta, Blind i Darmian su na početku nešto i igrali da bi u međuvremenu Mourinho potpuno izgubio povjerenje u njih, a Smallinga je svojedobno posjeo na klupu pa zatim vratio u momčad i onda kritizirao čak i nakon pobjede kod Swanseaja, u situaciji kad je ovaj bio ozlijeđen i nije niti igrao u tom susretu.

Depayja zove i Everton

Iz Interove perspektive, najlakši bi posao trebali imati s Darmianom, talijanskim reprezentativcem koji bi se rado vratio u domovinu nakon što se na Otoku nije snašao u posljednjih 15-ak mjeseci.

Nizozemski tandem Depay - Blind rado bi promijenio sredinu, a više posla će Inter tu imati oko angažmana Depayja jer ozbiljnog konkurenta imaju u Evertonu, čiji menadžer Ronald Koeman jamči svom sunarodnjaku mjesto u prvih 11 i lukrativan ugovor.

Što se tiče Smallinga, on i Eric Bailly su ono najbolje što Mourinho ima za stoperske pozicije, ali njegova budućnost na Old Traffordu je upitna sve dok Portugalac bude trener jer brojna su rješenja ove sezone isprobana u središnjici obrane u situacijama kad je engleski reprezentativac bio spreman.

U nekom ludom scenariju, u kojem bi doveli navedeni četverac, Inter bi se u nastavku sezone mogao upustiti u lov na Ligu prvaka (drugoplasirani iz Serie A ide izravno, a treći u kvalifikacije).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider