Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Može li ih on "oživjeti"?

Čudan odabir Intera: Evo tko je novi trener Perišiću i Brozoviću

Završena je potraga za nasljednikom Franka de Boera.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi trener Intera je Stefano Pioli, kojem će Nerazzurri biti 11. klub u kojem će biti obnašati funkciju glavnog trenera.

Pioli je naslijedio Franka de Boera koji je nedavno dobio otkaz nakon katastrofalnih rezultata i atmosfere u svlačionici.

Inter je posljednjih pet sezona ostao bez plasmana u Ligu prvaka nakon što je 2010. osvojio to natjecanje pod vodstvom Josea Mourinha.

U ovoj sezoni jesu na kontinentalnoj sceni, natječu se u Europa ligi u skupini K sa Spartom Prag, Southamptonom i Hapoel Beer Shevom, ali na kontu imaju tek tri mizerna boda poslije četiri kola.

U Serie A su tek deveti, s ogromnih 13 bodova zaostatka za vodećim Juventusom, a bili bi još i lošiji da nije naš Ivan Perišić slomio otpor Crotonea ove nedjelje.

Može li čovjek koji nikad nije osvojio trofej "oživjeti" Inter?

Perišić nikako nije mogao biti zadovoljan minutažom dok je De Boer bio na klupi, a još manje Marcelo Brozović koji se sukobljavao s Nizozemcem.

Što se Piolija tiče, on je čak deveti trener Intera u proteklih šest godina. U dosadašnjoj trenerskoj karijeri nema osvojeni niti jedan trofej i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći na klupi Nerazzurra.

Zadnji angažman je imao u Laziju kojeg je u sezoni 2014./2015. odveo do trećeg mjesta, a smijenjen je u travnju 2016. nakon teškog poraza od gradskog rivala Rome (1:4).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider