Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izgrebali i automobil...

Igrači na meti bijesnih navijača Hajduka: Ohandza pozvao policiju!

Ljutnja navijača Hajduka golema je nakon niza katastrofalnih igara prvotimaca Bijelih.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nezadovoljstvo koje je Torcida izrazila još i prije utakmice Hajduk - Rudeš kulminiralo je u danima koji su uslijedili nakon senzacionalnog preokreta novog prvoligaša na Poljudu.

Igrače Hajduka u subotu je nakon sramotnog poraza morala čuvati policija dok su izlazili sa stadiona. Navijači su se tada suzdržali, ali su u utorak reagirali prema nekoliko prvotimaca.

Franck Ohandza pozvao je policiju jer su mu navijači pokušali ući u stan, vrijeđali ga i lupali po vratima. Policija je stigla pred Ohandzin stan i uspjela privesti jednog od napadača.

"U utorak, 7. studenog oko 21.15 sati, ispred ulaznih vrata stana stambene zgrade u Splitu, kojeg koristi 26-godišnji državljanin Kameruna, nekoliko osoba narušavalo je javni red i mir. Nakon toga su na spuštene balkonske roletne istog stana bacali predmete, uslijed čega nisu nastala oštećenja. Policijski službenici su odmah po zaprimljenoj dojavi o događaju izašli na mjesto događaja. Jučer tijekom dana u službene prostorije policije doveden je 23-godišnjak, nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje. Utvrđena je sumnja da je počinio prekršaj iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te je uz optužni prijedlog doveden Prekršajnom sudu u Splitu. U odnosu na predmetni događaj nastavlja se daljnje kriminalističko istraživanje", objavila je PU Splitsko-dalmatinska.

Nije Ohandza jedini. Kako neslužbeno doznajemo, Zvonimiru Kožulju navijači su izgrebali automobil, a navijači su došli i pred stan Savvasa Gentsogloua. Razišli su se poslije obavljenog "razgovora" s Grkom.

U dogovoru s klubom, igrači su odlučili ne prijavljivati incidente, nakon što se Ohandza već bio prepao i pozvao policiju.

Inače, Hajduk danas igra prijateljsku utakmicu protiv Jadrana u Tučepima povodom 50. obljetnice postojanja tog kluba, a momčad je klupskim autobusom krenula u pratnji dvaju policijskih vozila i 10-ak pripadnika interventne policije.

Hajduk: Zaštitit ćemo sve naše igrače

Povodom nemilih događaja oglasio se i Hajduk:

"Upoznati smo s izgredom koji se dogodio ispred stana u Splitu kojeg koristi naš nogometaš Franck Ohandza. Nije nam prijavio nikakvu fizičku ozljedu, a Hajduk će poduzeti sve mjere kako bi se zaštitili svi naši igrači. Vjerujemo kako će se brzo utvrditi okolnosti nastalog događaja te ćemo i u ovoj prigodi još jednom ponoviti da se nikakav oblik nasilja ne smije tolerirati."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider