Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvenstvo Jugoistočne Europe

Hrvatski novinari brončani, novinar Nove TV najbolji strijelac reprezentacije

Hrvatska malonogometna reprezentacija sportskih novinara osvojila je treće mjesto na prvenstvu Jugoistočne Europe u bugarskom zimovalištu Banskom. Hrvatski sportski novinari tako su ponovili uspjeh iz Rumunjske otprije dvije godine, kada su na prvom prvenstvu također bili treći, a lani je na Ohridu osvojeno sedmo mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U polufinalu je Hrvatska izgubila od novinara iz Srbije sa 2-7, dok se utakmica za treće mjesto nije igrala jer je Moldavija diskvalificirana zbog napuštanja terena u srazu s domaćinom Bugarskom, koja je i pobjednik turnira.

Za Hrvatsku su nastupali kapetan Vedran Pavičić (Dalmacijanews), Marko Cvijanović2 (Novi list), Mario Glavan (Arenasport), Luka Petrinec (HTV), Milan Stjelja (NovaTV), Hrvoje Tironi (goal.com), Mladen Čučić (HZSN), Marko Hrstić4 (HZSN) i Dubravko Miličić (24 sata). Turnir je odigran u sklopu kongresa Udruge sportskih novinara jugoistočne Europe (SEEJSA) na cijem je čelu dopredsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Nikola Lipovac iz Jutarnjeg lista.

Novinar Nove TV Milan Stjelja najbolji je strijelac hrvatske reprezentacije s pet pogodaka u četiri utakmice, Marko Hrstić je zabio četiri pogotka, dok se Marko Cvijanović dvaput upisao u strijelce.

''Hrvatski reprezentativci zadovoljni su nastupom. Jedini poraz upisali su protiv Srbije koja je u svom sastavu imala dvojicu bivših profesionalnih igrača, Gorana Bunjevčevića (igrao pet sezona za Tottenham) i njegovog brata Mirka, a ovom prigodom željeli su se zahvaliti HNS-u koji je prvi put izašao u susret i omogućio novinarskoj reprezentaciji da bude jednaka ostalim momčadima i nastupi u kompletznoj opremi hrvatske reprezentacvije'', stoji u zajedničkoj izjavi igrača.

Udruga, uz Hrvatsku, okuplja sportske novinare iz Grčke, Mađarske, BiH, Rumunjske, Moldavije, Crne Gore, Makedonije, Srbije i Turske, a glavna tema kongresa bila je uloga medija u spriječavanju dopinga sportaša mlađih od 18 godina i odgovarajuće kazne za nihove trenere i roditelje. Zaključak je da sportski novinari jugoistočne Europe nisu dovoljno educirani u borbi protiv dopinga, a usvojena je i deklaracija koja će biti poslana MOO-u, Sportskom povjerenstvu Europske unije, AIPS-u i svim nacionalnim udrugama sportskih novinara širom Europe.

Posebni gosti Kongresa bili su dopredsjednica Bugarskog olimpijskog odbora Jordanka Blagoeva i predsjednik Makedonskog olimpijskog odbora Vasil Tupurkovski, dok su Hrvatsku predstavljali predsjednik i glavni tajnik HZSN-a Jura Ozmec i Marijan Bakić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider