Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nove sjajne vijesti

Hrvatska 'potvrdila' veliku pobjedu iz Španjolske: Još malo do velikog uspjeha

Hrvatska U-21 reprezentacija pobijedila je u Zaprešiću Estoniju rezultatom 2:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lijep je ovo bio dan za mlađe selekcije hrvatske nogometne reprezentacije. Prvo su U-19 reprezentativci u Rijeci s 4:0 'isprašili' Belgiju te se plasirali na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, a dva sata kasnije U-21 reprezentacija je pobijedila Estoniju 2:1 u Zaprešiću u utakmici skupine 6 kvalifikacija za Europsko prvenstvo u Češkoj.

Ovom pobjedom Hrvatska je potvrdila senzacionalno slavlje u Španjolskoj od prije nekoliko dana kada je u Burgosu ponižen aktualni europski prvak.

Hrvatska je povela vrlo rano, već u 5. minuti kada je Domagoj Pavičić udarcem s više od 20 metara iznenadio gostujućeg vratara Vaiklu. Na 2-0 je pred kraj prvog poluvremena, u 41. minuti povisio Stipe Perica popravivši vlastiti neiskorišteni kazneni udarac kojega je izborio Bartolec. Početkom nastavka, 53. minuti na 2-1 smanjio je Robert Kirss nakon velike nesmotrenosti Pavičića.

Hrvatska: Livaković, Jedvaj (od 37' Bartolec), Milić (od 46' Fiolić), Ćaleta-Car, Perić, Rog, Ćorić, Pavičić, Krovinović, Tudor, Perica (od 89' Kolar). Izbornik: N. Gračan.

Podsjetimo, što zbog ozljeda što zbog poziva za A vrstu, izborniku Nenadu Gračanu na raspolaganju nisu bili kapetan Mario Pašalić, Mateo Kovačić, Marko Pjaca, Josip Radošević, Alen Halilović, Nikola Vlašić, Jozo Šimunović, Dino Mikanović i Denis Kolinger.

Slijede ključne bitke sa Švedskom

Hrvatska je nakon sedam kola vodeća u skupini s 18 bodova, pet više od druge Švedske i treće Španjolske, ali je i odigrala dvije utakmice više od Švedske, a jednu više od Španjolske, dok je Estonija pretposljednja, peta s četiri boda. Nastup na Europskom prvenstvu u Češkoj iduće godine osigurat će pobjednici devet kvalifikacijskih skupina, dok će četiri najbolje drugoplasirane ići u doigravanje.

Do kraja kvalifikacija Hrvatska će odigrati još dvije utakmice protiv Švedske, 1. rujna na domaćem terenu, te 11. listopada u gostima, te jednu protiv Gruzije u gostima 6. rujna.

Napomenimo kako je U-21 reprezentacija u tek dva puta izborila Euro iz 11 pokušaja. To nije uspjelo ni onoj jako talentiranoj generaciji s Lukom Modrićem koju je vodio Slaven Bilić.

1 HRVATSKA         7 6 0 1 19-4 18
2 Švedska              5 4 1 0 12-1 13
3 Španjolska         6 4 1 1 16-8 13
4 Gruzija                 7 3 0 4 12-12 9
5 Estonija               7 1 1 5 3-17 4
6 San Marino          8 0 1 7 1-21 1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider