Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U sjeni skandala

Italija opet nije pobijedila Hrvatsku, Mandžo strijelac i tragičar!

Hrvatska i Italija odigrale su na Poljudu 1:1, baš kao u studenom u Milanu.

U osmom dvoboju Hrvatske i Italije naša reprezentacija ponovo nije izgubila. Ovo je bio peti remi uz tri pobjede naše reprezentacije. Bilo je na praznom Poljudu opet 1:1, baš kao u studenom na San Siru. Hrvatska može biti zadovoljna bodom jer su Talijani bili puno bolji nego u prvoj utakmici, a naši igrači ipak prilično lošiji nego u Milanu.

SRAMOTA! Talijanski novinari u šoku, na travnjaku Poljuda kukasti križ

HNS u šoku: Kukasti križ napravljen kemikalijom!

Izbornik Kovač: Ne bih previše želio o igri danas…

Utakmica je odlično započela za Hrvatsku. U 6. minuti naš kapetan Darijo Srna ubacio se u kazneni prostor, na njega je neoprezno startao Astori i sudac Atkinson je pokazao na bijelu točku. Nažalost, Mario Mandžukić je vrlo loše izveo kazneni udarac, po zemlji i prilično po sredini, pa je Buffon rutinski obranio.

Poništen gol Italije

Četiri minute potom dogodila se kontroverzna situacija. Talijanima je poništen čisti pogodak zbog navodnog zaleđa, De Silvestrijevo prizemno ubacivanje u mrežu je proslijedio El Shaarawy, no zastavica linijskog suca bila je podignuta. Dok su se gostujući igrači raspravljali sa sucima, Hrvatska je povela iz protunapada. Srna je dovukao loptu do 20-ak metara od talijanskog gola, proslijedio na desni bok do Rakitića koji je ubacio na peterac gdje je najbrži bio Mandžukić, te se iskupio za promašaj sa 11 metara.

Hrvatska je u sljedećih 15-ak minuta imala dvije izgledne prilike za povećanje vodstva. U 18. minuti Perišić je projurio po lijevom krilu i ubacio u peterac, ali je Olić ostao kratak za nekoliko centimetara u namjeri da skrene loptu u mrežu. U 25. minuti Kovačić se našao u lijepoj prilici, ali njegov udarac sa 12-13 metara blokirao je De Silvestri. U toj akciji talijanski desni branič se i ozlijedio, a na njegovo je mjesto morao ući De Sciglio.

Mandžo promašio penal, zabio i skrivio penal

No, nakon te prisilne zamjene Italija je zagospodarila terenom. Gosti su mogli izjednačiti u 32. minuti, nakon lijepe kombinacije po lijevoj strani Pelle je povratnom loptom uposlio El Shaarawyja, ali ovaj je uputio mlak udarac sa 10-ak metara kojega je Subašić uspio ukrotiti.

Ipak, ubrzo se ipak zatresla mreža iza Subašića. Mandžukić je potpuno nepotrebno u skoku u vlastitom 16-ercu igrao rukom, te je Atkinson po drugi put pokazao na bijelu točku. Candreva je "panenkom" prevario Subašića i poravnao.

U samoj završnici prvog poluvremena Italija je mogla i povesti, Pirlo je uputio loptu "s očima" za Pellea koji se sjurio u kazneni prostor, no njegov udarac iskosa odbio je Subašić.

Sredinom nastavka Italija je dva puta ozbiljno zaprijetila nakon prodora Candreve po desnoj strani, ali prvo je Pirlo pucao visoko preko gola, dok je udarac Parola zaustavio Subašić.

Isključenje Srne

Najbolju priliku u drugom poluvremenu Hrvatska je imala u 80. minuti kada se Perišić izborio za loptu u talijanskom kaznenom prostoru, te vratio do Rakitića koji je sa 15 metara promašio vrata.

Hrvatska je utakmicu završila s igračem manje, jer je u 90. minuti zbog drugog žutog kartona isključen kapetan Srna.

Prosinečki zaustavio Norvežane

U preostale dvije utakmice naše skupine Norveška i Azerbajdžan su igrali 0-0, dok je Bugarska kao gost svladala Maltu sa 1-0.

Hrvatska je ostala na vrhu ljestvice sa 14 bodova, Italija je druga sa 12, Norveška treća sa 10, Bugarska četvrta s osam, Azerbajdžan peti s četiri, a Malta posljednja s jednim bodom.

Na EURO u Francusku plasirat će se dvije prvoplasirane reprezentacije, te najbolja treća selekcija iz svih devet skupina, dok će preostale trećeplasirane momčadi u dodatne kvalifikacije.

SKUPINA H:

HRVATSKA - Italija 1-1 (Mandžukić 11 / Candreva 36-11m)
Malta - Bugarska 0-1 (Popov 56)
Norveška - Azerbajdžan 0-0

TABLICA:

1. HRVATSKA       6 4 2 0 16-3 14
2. Italija                 6 3 3 0 9-5   12
3. Norveška          6 3 1 2 7-8   10
4. Bugarska          6 2 2 2 7-7    8
5. Azerbajdžan     6 1 1 4 4-11   4
6. Malta                 6 0 1 5 1-10  1

HRVATSKA - ITALIJA 1-1 (1-1)

Stadion Poljud. Bez gledatelja. Sudac: Atkinson (Engleska).

STRIJELCI: 1-0 Mandžukić (11), 1-1 Candreva (36-11m)

HRVATSKA: Subašić - Srna, Vida, Schildenfeld, Pranjić (Vrsaljko, 72) - Brozović, Rakitić - Olić (Rebić 46), Kovačić (Leovac, 90+2), Perišić - Mandžukić

ITALIJA: Buffon (Sirigu, 46) - De Silvestri (De Sciglio, 27), Astori, Bonucci, Darmian - Marchisio, Pirlo, Parolo - El Shaarawy (Ranocchia, 80), Pelle, Candreva

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider