Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zašto je pucao Mandžo?

Izbornik Kovač: Ne bih previše želio o igri danas…

Hrvatska ni osmi put zaredom nije izgubila od Italije i to je najvažnije nakon utakmice na Poljudu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Igra nije bila kao na San Siru, ali je Hrvatska osvojila vrijedan bod protiv Italije koja nikako ne može naći recept za Hrvate. Prazan Poljud je bio minus za naše igrače, jer navijači bi ih sigurno nosili prema pobjedi.

"Volio bi čestitati ekipama na pokazanoj igri. Uvjeti su bili drugačiji, nije bilo publike, bilo je sparno, a zbog kraja sezone neki igrači su bili umorni. Zadovoljan sam bodom, iako smo imali priliku da dobijemo utakmicu, ali imali su je i Talijani. Igra? Ne bih previše želio o igri danas, no bilo je teško. Bilo je dobrih i loših stvari".

Kako je izbornik vidio igru Matea Kovačića?

"Zadovoljan sam igrom Kovačića. Imali smo problema nakon prvih 30 minuta.

Mario Mandžukić je promašio 11-erac, a mnogi su se začudili kada je on stao na bijelu točku.

"Mandžukić u svom klubu puca jedanaesterce. Darijo nije želio pucati jer je pao na travnjak, a Mario je drugi na listi koji izvodi jedanaesterce.''

Činilo se kako su obje reprezentacije bile zadovoljne remijem.

"Nismo htjeli grlom u jagode. Tražili smo brzog igrača poput Šime u nastavku. U napadu nisam želio napadača uz Marija Mandžukića i zato sam stavio Rebića. Ponekad treba biti zadovoljan jednim bodom". U sljedeće dvije utakmice možemo puno toga riješiti (Azerbajdžan i Norveška)'', rekao je izbornik Kovač.

Ivan Rakitić odigrao je posljednju utakmicu u sezoni nakon osvajanja tri krune s Barcelonom.

"Zadovoljni smo. Uzeti bod jednoj od najboljih reprezentacija na svijetu je uvijek dobro. Poveli smo i imali nekoliko dobrih prilika za povećati vodstvo, no na kraju krajeva smo zadovoljni ovim bodom. Imali smo dijelove utakmice gdje smo imali dobru igru, no i gdje nismo bili tako dobri. Idemo dalje, možemo biti zadovoljni s nekim stvarima, no treba reći da je kraj sezone i da je bilo jako sparno i teško igrati".
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider