Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prijeti nova kazna

SRAMOTA! Talijanski novinari u šoku, na travnjaku Poljuda kukasti križ

Kao da nije bilo dovoljno što Hrvatska protiv Italije igra pred praznim Poljudom utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godine zbog nereda u Milanu i povika za 'dom spremni' na susretu protiv Norveške, netko je odlučio dodatno 'zapapriti' Hrvatskoj...

Talijanski novinari uočili su na travnjaku Poljuda kukasti križ (svastiku) koji je netko 'iscrtao' i uskoro je krenula lavina.

"Svastika na travi! Talijanski nogometni savez (FIGC) je slučaj prijavio UEFA-i", napisao je novinar Sebastiano Vernazza.

Kako se moglo čuti među novinarima na stadionu takav izgleda dijela travnjaka mogao je nastati zalijevanjem kemikalijama od kojih trava djelomično izgori, ali se na danjem svijetlu teže primjećuje taj oblik, dok se pod reflektorima u večernjim satima može uočiti takav oblik na travnjaku.

HNS u šoku: Kukasti križ napravljen kemikalijom!

Ljudi zaduženi za održavanje travnjaka su uoči utakmice, za vrijeme dok su se nogometaši zagrijavali, pokušali sakriti neviđenu sramotu zalijevajući travnjak i dodatnim 'utabavanjem' trave, međutim ništa nije pomoglo. 

Društvenim mrežama krenula je kružiti fotografija travnjaka, a onda je krenula i lavina reakcija. Odmah su svi relevantni talijanski mediji objavili ovaj sramotni čin nekolicine individualaca.

Podsjetimo, 2006. godine hrvatski su navijači u Livornu, na prijateljskoj utakmici protiv Italije, svojim tijelima formirali kukasti križ na tribinama.

Hrvatska ostaje bez bodova ili slijedi nešto još gore?

Što će ovo donijeti Hrvatskom nogometnom savezu (HNS) i našoj reprezentaciji? Za nerede u Milanu (baklje) i nedozvoljene povike 'za dom spremni' tzv. normalnih navijača na utakmici s Norveškom u Zagrebu smo dobili oštru novčanu kaznu i ovu utakmicu pred praznim tribinama. 

Fašističke povike i znakovlje UEFA će gotovo sigurno sagledati na sasvim drugačiji način i sada se postavlja logično pitanje: Treba li Hrvatska strahovati od najteže kazne ikada u povijesti HNS-a?

Kakva će biti kazna UEFA-e zbog kukastog križa na Poljudu?

Ukupno glasova:

Zanimljivo, kukasti križ nalazi se na travnjaku splitskog kluba koji nakon Drugog svjetskog rata u Europi bio poznat kao simbol antifašizma! Stoga nema apsolutno nikakve logike da ovako nešto dogodilo upravo na Poljudu.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider