Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sa svih strana

Hrvati u Ligi prvaka: Neke nove snage, ukupno 20 igrača, ali i dvojica trenera

Još je manje od 20 dana ostalo do početka nove sezone najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Službene lopte Lige prvaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U ovoj sezoni Lige prvaka nećemo gledati hrvatskog prvaka (Dinamo je u play-offu ispao od Young Boysa), ali u elitnom natjecanju, za koje u Grimaldi Forumu u Monte Carlu održan ždrijeb skupina Starog kontinenta Hrvatska će imati svoje predstavnike, ukupno 20 nogometaša i dvojicu trenera.

Od tih 20 igrača, 10 je onih koji su sudjelovali u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. To su Luka Modrić koji će s Real Madridom pokušati obraniti naslov prvaka Europe, Ivan Rakitić (Barcelona), Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko su u Interu, Andrej Kramarić u Hoffenheimu te Dejan Lovren u Liverpoolu.

Također, u Ligi prvaka će nastupiti i trojac koji se ovog ljeta oprostio od reprezentativnog dresa: Mario Mandžukić s Juventusom, Danijel Subašić s Monacom i Vedran Ćorluka s moskovskim Lokomotivom.

Izbornik Zlatko Dalić na oku će imati i nove snage - Marka Livaju (AEK Atenu), Karla Leticu, Mateja Mitrovića i Ivana Tomečaka (Club Brugge), Marka Roga (Napoli), Nikolu Vlašića i Kristijana Bistrovića (CSKA Moskva), Antu Ćorića (Roma) i Filipa Krovinovića (Benfica).

U dresu Atletico Madrida u LP-u će zaigrati Nikola Kalinić kojeg je Dalić zbog nediscipline potjerao sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Osim 20 igrača, u Ligi prvaka ćemo gledati i dva hrvatska trenera. Niko Kovač je na klupi njemačkog velikana Bayerna, a među elitom će se okušati i Ivan Leko nakon što je prošle sezone s Club Bruggeom osvojio naslov prvaka Belgije.

Gledaj utakmice na programima Planet sport, na Vip i B.net TV-u!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider