Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U dobroj formi

Halilović zaradio ovacije i zaprijetio Barceloni: Idemo po bodove!

Alen Halilović bio je asistent u važnoj pobjedi Sportinga iz Gijona protiv Seville u prošlom kolu Primere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ofenzivni vezni nogometaš Alen Halilović, asistent u pobjedi Sportinga nad Sevillom od 2-1, ističe kako je momčad dobila samopouzdanje te će u subotu dati sve od sebe ne bi li osvojila bodove i na gostovanju kod njegovog matičnog kluba i lidera prvenstva Barcelone.

"Barcelona je najbolja momčad na svijetu, igra najljepši nogomet, no mi se ne idemo ondje predati. Štoviše, borit ćemo se, dat ćemo sve od sebe da dođemo do bodova koji nam trebaju za ostanak u ligi", rekao je Halilović za Hinu.

"Do kraja prvenstva su ostala četiri kola i svaka utakmica nam je presudna", dodao je.

Hrvatski 19-godišnji igrač bljesnuo je u srijedu protiv sedmoplasirane Seville sjurivši se u 22. minuti prema protivničkom kaznenom prostoru, te je dodao loptu na lijevu stranu Jonyu Rodriguezu nakon čijeg je udarca lopta završila u mreži za 1-1.

"Imao sam loptu, prilike, te sam igrao polušpicu što mi se svidjelo", rekao je Halilović koji je igrao do 82. minute na kišom natopljenom terenu nakon čega je uz ovacije napustio travnjak.

"Svi smo trčali puno, dobro se branili, ovo je bila važna pobjeda. Igrali smo srčano i svladali velikog protivnika", dodao je pohvalivši publiku za potporu koju je pružala tijekom čitavog susreta.

Sevilla, sedmoplasirana momčad prvenstva koja će igrati u finalu kupa protiv Barcelone i polufinalu Europske lige protiv Šahtara, u španjolskim medijima se spominje kao moguća buduća Halilovićeva destinacija gdje bi otišao na jednogodišnju posudbu.

"Sada sam koncentriran samo na spašavanje Sportinga. Vidjet ćemo što će biti na ljeto. Sada je najvažnije da dobro igram i da Sporting i dogodine nastupa u prvoj ligi.", rekao je.

Europski prvak Barcelona posudila je Halilovića Sportingu do kraja sezone, a njen sportski direktor Robert Fernandez rekao je kako su zadovoljni njegovim napretkom. Ove sezone je odigrao 33 utakmice za momčad iz sjevernog grada Gijona.

Trener Sportinga, Abelardo Fernandez, pohvalio je nastup hrvatskog igrača protiv Seville. "Ovo je bila jako važna pobjeda koja je podigla moral igrača", izjavio je.

Sporting se nalazi na 17.mjestu među 20 momčadi a do kraja prvenstva igra protiv Barcelone, Eibara, Getafea i Villarreala.

"Nemamo vremena za slavlje, već u subotu igramo novu utakmicu. Svi dišemo kao jedan, svi se okrećemo jednom, zajedničkom cilju", zaključio je Halilović.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider