Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I država profitirala

Hajdukovo financijsko izvješće: U plusu više od 30 milijuna kuna!

Drugu godinu zaredom Hajduk je završio s odličnim financijskim rezultatom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk je objavio financijsko izvješće za kalendarsku 2017. godinu, a ono je još bolje nego li za 2016. i jasno otkriva kako je klub s Poljuda ostavio za sobom ona vremena u kojima je krpao kraj s krajem opterećen brojnim dubiozama.

Ukupni prihodi u 2017. godini su bili 173.280.337 kuna, a ukupni rashodi 142.603.834 kune.

U prijevodu, Hajduk je u protekloj godini ostvario dobitak prije oporezivanja od 30.676.503 kune. Državi je uplaćen porez na dobit u iznosu od 5.689.571 kunu što znači da je čisti dobitak kluba 24.986.932 kune.

Impresivan je to financijski rezultat, koji je prvenstveno posljedica nekoliko lijepih izlaznih transfera. U zimu 2017. Hajduk je prodao Lovru Kalinića i Lorenca Šimića, a u ljeto Jeffersona i Nikolu Vlašića ostvarivši rekordni transfer svojoj povijesti.

Od odlazaka te četvorice igrača uprihođeno je nešto više od 15 milijuna eura, a još je nekoliko desetaka milijuna kuna klub zaradio od sponzora, marketinga i prodaje ulaznica. Primjerice, samo za ogled s Evertonom na Poljudu zarada od prodanih karata bila je oko šest milijuna kuna.

"Klub je stabilan i procesi idu u pozitivnom smjeru"

Tako je drugu godinu zaredom na Poljudu ostvaren veliki plus jer, podsjećamo, 2016. je završena s čistom zaradom od 19.842.807 kuna.

"Klub je u ovom trenutku stabilan i procesi koji su započeti razvijaju se u pozitivnom smjeru što se može vidjeti iz priloženog financijskog izvještaja za prošlu godinu. Pozitivno poslovanje se nastavilo i u prvom kvartalu ove godine", izjavio je predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Slaven Marasović.

Vrijeme je za pojačanja

U Hajduku s posebnim ponosom ističu da su u potpunosti vratili kredit za kojeg im je jamac bio Grad Split. Godine grcanja u dugovima stvorenih od neodgovornih ljudi koji su upravljali klubom sada su iza Hajduka. Mač stečaja ne visi nad glavom i u klubu se mogu okrenuti prioritetima.

Prvi je svakako izbor novog predsjednika, a zatim na štih dolazi sportski direktor Saša Bjelanović koji ima zadatak složiti što bolju i konkurentniju momčad za nadolazeću sezonu. Jedan dobar posao već je napravio (otkupljen je Adam Gyurcso koji je bio na posudbi iz poljskog Pogona), a uskoro se očekuje i drugi - dolazak Mirka Ivanovskog, odličnog makedonskog napadača koji je u netom završenoj sezoni bio treći strijelac HNL-a s 15 postignutih golova u dresu Slaven Belupa. Ivanovskom 15. lipnja istječe ugovor s Farmaceutima i na Poljud bi trebao doći kao slobodan igrač, bez odštete.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider